Huawei e gata să ofere aplicaţiile și serviciile Google pe Mate 30 Pro peste noapte dacă SUA se îmblânzeşte cu interdicţiile

2.556 ori
<b>Huawei e gata să ofere aplicaţiile și serviciile Google pe Mate 30 Pro peste noapte dacă SUA se îmblânzeşte cu interdicţiile</b>Huawei Mate 30 Pro a devenit oficial  ieri, împreună cu o menţiune rapidă de alternative la Google Play Services, oferite de Huawei. Nu s-a vorbit aproape deloc de aplicaţiile Google, dar e deja clar că ele vor lipsi de pe device

Huawei Mate 30 Pro a devenit oficial  ieri, împreună cu o menţiune rapidă de alternative la Google Play Services, oferite de Huawei. Nu s-a vorbit aproape deloc de aplicaţiile Google, dar e deja clar că ele vor lipsi de pe device. Totuşi azi Huawei se declară deschisă la revenirea la un Android normal, dacă şi SUA cooperează.

Totul se trage de la plasarea Huawei pe "lista entităţilor" în luna mai a acestui an. Ulterior Huawei primea o licenţă temporară pentru Android, care expira în august. A mai venit încă o licenţă temporară atunci, dar toate tranzacţiile şi contractele cu Huawei realizate de firmele din SUA au fost nevoite să treacă pe sub ochii autorităţilor şi să fie aprobate şi respinse de autorităţile americane.

În ultima lună Google s-a răcit brusc cu Huawei şi a decis să nu le mai ofere acces la aplicaţiile sale de pe Android, lăsându-i doar cu AOSP pe Mate 30 Pro. Cei de la Android Authority au aflat totuşi chiar de la CEO-ul Huawei, Richard Yu că firma chineză e cu degetul pe buton şi poate oferi o actualizare cu toate aplicaţiile Google "într-o noapte", dacă se ridică interdicţia lui Trump.

Yu a acordat un interviu după lansarea telefonului în care a vorbit despre aceste probleme spinoase. Am avut şi confirmarea că seria Mate 30 rulează Android Open Source Project, ca fundaţie pentru EMUI 10, dar fără alte softuri Google. Oficialul consideră şi că Huawei este folosită ca monedă de schimb în negocierile dintre SUA şi China şi speră că totul să se rezolve în curând.

Şi Microsoft a făcut recent tam tam pe această temă, afirmând că e "neamerican" ce se întâmplă. Asta la câteva zile înainte ca Huawei să înceapă să îşi vândă laptopurile cu Linux... Situaţia ar putea să se rezolve până ajunge Mate 30 Pro în magazine, dar imaginea terminalului e deja zdruncinată în ochii publicului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×