Huawei face bilanţul de 20 ani în România, pentru un plus de încredere pe fondul îngrijorărilor legate de securitate locală

1.539 ori
<b>Huawei face bilanţul de 20 ani în România, pentru un plus de încredere pe fondul îngrijorărilor legate de securitate locală</b>Această săptămână se dovedeşte a fi una specială pentru Huawei, care a prezentat gama P30 la Paris, dar are şi un moment special pe plan local. E vorba despre aniversarea a aproape 20 de ani de activitate pe plan local

Această săptămână se dovedeşte a fi una specială pentru Huawei, care a prezentat gama P30 la Paris, dar are şi un moment special pe plan local. E vorba despre aniversarea a aproape 20 de ani de activitate pe plan local. Ca atare Huawei îşi face un bilanţ, menit probabil şi pentru un plus de încredere în companie, după îngrijorările legate de securitat pe plan local.

Vă reamintesc că în urmă cu o lună PNL şi în general opoziţia de la noi propunea un studiu şi o anchetă cu privire la vulnerabilităţile pe care le presupune colaborarea cu Huawei, mai ales inainte de implementarea 5G. Asta pe fondul acuzaţiilor de spionaj aduse de SUA şi partenerii NATO. Totuşi recent, STS nega implicarea Huawei în realizarea sistemelor sale şi accesul la informaţii sensibile.

Imaginea companiei stă bine la noi faţă de țări ca SUA, mai nou şi Germania (unde părerile sunt mixte), Australia, Japonia sau Belgia (care au interzis colaborarea cu chinezii). În Polonia şi UK compania are o imagine ceva mai bună. Revenind pe plan local şi cei 20 de ani, Huawei a trecut în revistă cele mai importante activităţi din ultimele 2 decenii în România. Aflăm că în 2003 Huawei Technologies Co Ltd a început să activeze pe piaţa de telecom din ţara noastră.

După 4 ani se fonda Huawei România, iar pe parcursul a 15 ani au fost înfiinţate birouri locale, un Centru Comun de Contabilitate Europeană şi Centrul Global de Serivcii. La final de 2018, Huawei avea 2053 de angajaţi, dintre care 81% sunt români. Printre proiectele realizate la noi în ţară se numără iniţiative desfăşurate alături de Vodafone, Orange, Telekom şi RCS & RDS.

Huawei are cea mai mare cotă din piaţa telecom din România. A implementat IP Call pentru Telekom, a realizat proiectul RAN Sharing pentru Vodafone, optimizând reţelele 3G şi 4G, dar şi proiectul LTE pentru Orange, construindu-le reţeaua 4G şi amenajând-o pe cea 3G. Compania a fost implicată şi în proiectul RCS & RDS pentru acces la reţea broadband şi în proiectul naţional Ro-Net.

Huawei România a avut venituri de peste 400 de milioane de dolari în anul 2018, iar în ultimii 3 ani a plătit 75 de milioane de dolari spre statul român. Pe parcursul anilor a dotat multiple universităţi cu tehnologie de ultima generaţie şi a demarat programe pentru studenţi.

Mai multe detalii despre realizările şi proiectele companiei pe plan local, găsiţi în comunicatul de presă de aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×