Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) nu foloseşte tehnologie Huawei, în ciuda fake news-urilor

1.120 ori
<b>Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) nu foloseşte tehnologie Huawei, în ciuda fake news-urilor</b>În ultima vreme s-a împământenit pe plan local ideea că Huawei nu va fi interzisă în România, pentru că este bine ancorată în infrastructura locală, mai ales cea a serviciilor mai mult sau mai puţin secrete

În ultima vreme s-a împământenit pe plan local ideea că Huawei nu va fi interzisă în România, pentru că este bine ancorată în infrastructura locală, mai ales cea a serviciilor mai mult sau mai puţin secrete. Ei bine, Reuters a făcut un reportaj pe această temă, descoperind că în ciuda zvonurilor, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) nu foloseşte echipament Huawei.

După cum ştiţi cu câteva zile în urma aflăm că PNL, partidul principal din opoziţie a propus ca Huawei să fie investigată şi eventual să i se interzică furnizarea de echipament 5G în ţara noastră. Această sugestie vine după ce tot mai multe ţări vestice au avut o abordare de acest gen, respingând colaborarea cu Huawei, de teama spionajului şi la presiunea Statelor Unite.

Revenind totuşi la materialul Reuters, se pare ca echipamentele Huawei nu ar fi folosite în cadrul infrastructurii de stat de la noi şi a celei administrate de NATO. Washington-ul îşi exprimase îngrijorarea cu privire la tentaculele Huawei întinse în Ungaria şi Polonia, parteneri strategici SUA. România este de asemenea pe listă, un partener care găzduieşte un scut anti rachetă de aproape 1 miliard de dolari.

În 2013 Huawei încheia o înţelegere cu statul român, prin care acesta oferea companiei oportunitatea de a participa la construirea unei infrastructuri informaţionale naţionale şi a unui sistem de telecomunicaţii aferent. Erau incluse şi soluţii de monitorizare ale traficului şi sisteme e-guvern. STS insistă că nu are nici o implicare în acel proiect.

STS este printre altele şi autoritatea publică care se ocupă cu infrastructura critică IT&C din ţara noastră şi segmentul de securitate naţională. Practic ei evaluează riscurile asociate cu diferite companii şi proiecte. Huawei rămâne cel mai mare producător de echipamente telecom din lume şi în ciuda acuzaţiilor SUA, e încă văzută cu ochi buni în Marea Britanie şi Germania.

Ceva îmi spune că povestea nu se va încheia aici şi vom mai vedea încercări de a opri Huawei din a activa pe piaţa de la noi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×