Huawei face un pas mare spre implementarea tehnologiei 5G, este prima companie care trece testul Core Network al grupului IMT-2020 (5G)

1.460 ori
<b>Huawei face un pas mare spre implementarea tehnologiei 5G, este prima companie care trece testul Core Network al grupului IMT-2020 (5G)</b>Luna aprilie marchează pentru cei de la Huawei și realizarea unui pas mare spre implementarea tehnologiei 5G, acela al trecerii testelor IMT-2020 (5G) Promotion Group. Este de altfel prima companie care trece cu brio de testele în cauză

Huawei a făcut un nou pas spre viitorul conectivităţii mobile, fiind prima companie care trece testul Core Network pentru 5G Non Standalone al grupului IMT-2020 (5G) Promotion Group. Ce înseamnă aceste denumiri şi ce presupune testul aflaţi mai jos.

Huawei este de altfel primul producător de echipamente de telecomunicaţii care a trecut de respectivul test în China, fiind vorba aici despre reţele core şi soluţia 5G non standalone (NSA). Testul reprezintă o parte importantă a implementării şi R&D-ului 5G în China, iar dacă totul merge bine atunci se pot implementa mai devreme şi reţelele 5G comerciale. China e angajată într-o veritabilă cursă cu Europa şi SUA pentru introducerea de servicii 5G.

Tehnologiile testate includ selecţia de gateway în arhitectura CUPS (control and user plane separation - separarea planului de control de cel al utilizatorilor), lăţimea de bandă ultra largă 5G, conexiunea duală către LTE şi interfaţa new radio (NR). Se mai analizează şi facturarea independentă pentru 5G NR şi administrarea accesului terminal.

Serviciile esenţiale sunt verificate la nivel de înregistrare a terminalelor, cererile de servicii şi managementul de mobilitate. Testul a fost administrat de către grupul de lucru CAICT, împreună cu 3 mari operatori chinezi: China Mobile, China Telecom şi China Unicom. În cadrul MWC 2018 soluţia Core 5G de la Huawei a primit premiul pentru "Cea mai bună inovaţie în domeniul software-ului de reţea".

Huawei şi Vodafone au realizat de altfel primul apel din lume cu standard NSA 3GPP 5G NR. Lucrurile se mişcă spre 5G tot mai rapid!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×