Huawei Își detaliază planurile de viitor, reconfirmă axarea pe Android, dar și critică Windows Phone și ignoră Tizen

814 ori
<b>Huawei Își detaliază planurile de viitor, reconfirmă axarea pe Android, dar și critică Windows Phone și ignoră Tizen</b>în cadrul unui interviu cu Richard Yu, șeful segmentului business consumer de la Huawei am aflat care e strategia companiei chineze pe partea de software și care sunt planurile sale cu privire la platformele mobile moderne. în trimestrul 2 al acestui...

în cadrul unui interviu cu Richard Yu, șeful segmentului business consumer de la Huawei am aflat care e strategia companiei chineze pe partea de software și care sunt planurile sale cu privire la platformele mobile moderne. în trimestrul 2 al acestui an Huawei ajunsese deja al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, cu o cotă de piață ce a crescut de la 4.3% la 6.9%, conform firmei de studii de piață IDC.

Cota de piață a celor de la Samsung a scăzut de la 32% la 25% între timp, o mare parte din procentaj fiind pierdută în favoarea firmelor din China. Revenind la interviul cu Richard Yu, el a amintit de momentul în care Huawei a început să se implice cu adevărat în vânzarea de terminale mobile. Totul a început cu 10-12 ani în urmă, atunci când operatorii lansau rețelele 3G, dar telefoanele 3G erau destul de scumpe. Operatorii au insistat ca și Huawei să producă telefoane accesibile, iar ei au făcut-o inițial fără a brandui propriile handseturi.

întrebat în legătură cu experiența software de pe terminalele Huawei, Yu a răspuns că Android este cheia aici și că Huawei construiește UI-urile pe baza acestei platforme. Echipa software a companiei are 2000 de angajați, iar investițiile în această zonă cresc cu aproximativ 20-30% în fiecare an. Oficialul a criticat Windows Phone afirmând că experimentul cu acest OS a fost eșuat pentru Huawei, care nu a putut convinge consumatorii să cumpere handseturi de acest gen.

Cei de la Wall Street Journal au propus în interviu și Tizen ca alternativă la Android, dar Richard Yu a negat o utilizare a acetui OS, deși operatorii le-au recomandat acest lucru. Ar fi existat o echipă de dezvoltatori pentru Tizen, dar proiectul a fost închis. De asemenea, către finalul interviului Yu a declarat și că Huawei nu are intenția de a construi propriul OS și a discutat despre rivalii de la Lenovo, care au crescut la rândul lor spectaculos în ultima vreme.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×