Huawei Își detaliază planurile de viitor, reconfirmă axarea pe Android, dar și critică Windows Phone și ignoră Tizen

Autor:  | Publicat în:  Huawei 763 ori
<b>Huawei Își detaliază planurile de viitor, reconfirmă axarea pe Android, dar și critică Windows Phone și ignoră Tizen</b>în cadrul unui interviu cu Richard Yu, șeful segmentului business consumer de la Huawei am aflat care e strategia companiei chineze pe partea de software și care sunt planurile sale cu privire la platformele mobile moderne. în trimestrul 2 al acestui...

în cadrul unui interviu cu Richard Yu, șeful segmentului business consumer de la Huawei am aflat care e strategia companiei chineze pe partea de software și care sunt planurile sale cu privire la platformele mobile moderne. în trimestrul 2 al acestui an Huawei ajunsese deja al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, cu o cotă de piață ce a crescut de la 4.3% la 6.9%, conform firmei de studii de piață IDC.

Cota de piață a celor de la Samsung a scăzut de la 32% la 25% între timp, o mare parte din procentaj fiind pierdută în favoarea firmelor din China. Revenind la interviul cu Richard Yu, el a amintit de momentul în care Huawei a început să se implice cu adevărat în vânzarea de terminale mobile. Totul a început cu 10-12 ani în urmă, atunci când operatorii lansau rețelele 3G, dar telefoanele 3G erau destul de scumpe. Operatorii au insistat ca și Huawei să producă telefoane accesibile, iar ei au făcut-o inițial fără a brandui propriile handseturi.

întrebat în legătură cu experiența software de pe terminalele Huawei, Yu a răspuns că Android este cheia aici și că Huawei construiește UI-urile pe baza acestei platforme. Echipa software a companiei are 2000 de angajați, iar investițiile în această zonă cresc cu aproximativ 20-30% în fiecare an. Oficialul a criticat Windows Phone afirmând că experimentul cu acest OS a fost eșuat pentru Huawei, care nu a putut convinge consumatorii să cumpere handseturi de acest gen.

Cei de la Wall Street Journal au propus în interviu și Tizen ca alternativă la Android, dar Richard Yu a negat o utilizare a acetui OS, deși operatorii le-au recomandat acest lucru. Ar fi existat o echipă de dezvoltatori pentru Tizen, dar proiectul a fost închis. De asemenea, către finalul interviului Yu a declarat și că Huawei nu are intenția de a construi propriul OS și a discutat despre rivalii de la Lenovo, care au crescut la rândul lor spectaculos în ultima vreme.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×