Huawei P30 Pro este în sfârşit desfăcut pentru a vedea care e treaba cu periscopul camerei cu zoom optic 5X (Video)

1.232 ori
<b>Huawei P30 Pro este în sfârşit desfăcut pentru a vedea care e treaba cu periscopul camerei cu zoom optic 5X (Video)</b>Aşa cum preziceam în articolul despre testele de rezistenţă ale lui Huawei P30 Pro, următorul pas al YouTuberului a fost să desfacă telefonul. A pus mare accent pe desfacerea camerei din spate, pentru că multă lume era

Aşa cum preziceam în articolul despre testele de rezistenţă ale lui Huawei P30 Pro, următorul pas al YouTuberului a fost să desfacă telefonul. A pus mare accent pe desfacerea camerei din spate, pentru că multă lume era curioasă să vadă care e secretul camerei periscopice cu zoom optic 5X.

Aflăm pentru început că telefonul are spatele lipit cu o grămadă de adeziv, care îngreunează disecţia şi reparaţiile. Observăm din start o bobină pentru încărcare wireless, generoasă ca dimensiuni. Deasupra se află modulul de cameră, care are un capac special peste camera periscop pentru extra protecţie. Vedem şi mecanismul de stabilizare optică al camerei principale de 40 MP şi se reconfirmă că acea cameră ultra wide de 20 MP nu are aşa ceva.

Huawei P30 Pro

10 şuruburi ţin zona de sus a plăcii protectoare din spate fixată. 7 şuruburi ataşează zona de jos. Toate acestea fixează o placă din plastic pe care stă bobina de încărcare şi câteva componente mai puţin vitale. Bateria e foarte generoasă ca dimensiuni şi e destul de uşor de scos, folosind câteva "urechi" speciale din plastic.

Cantitatea de componente din zona superioară a lui Huawei P30 Pro e cu adevărat impresionantă. Jos vedem portul de încărcare şi lângă el în dreapta slotul SIM şi cel nano. Stickere impermeabile şi protecţii "mesh" sunt aplicate pentru a proteja device-ul de apă. Jerry ne explică şi modul în care funcţionează cititorul de amprente şi prezintă senzorul aferent.

Huawei P30 Pro

Nu avem heatpipe pentru procesor, dar avem multă pasta termică. Ce e mai bun a fost păstrat la urmă: camerele. 3 dintre camere sunt împreună într-un modul în formă literei "L": e vorba despre cea principală, ultra wide şi Time of flight. Cea periscop de 8 MP e ceva mai alungită şi separată. Modulul sau include senzorul la capăt, iar restul blocului este o colecţie de lentile.

Celalalat capăt este ocupat de un mecanism prismatic optic şi transparent, care îi permite întregului mecanism să rămână plat şi să nu iasă 2-3 centimetri din telefon. Practic forţând nota am putea spune că lumina "coteşte" pe acolo. Întregul mecanism ocupă 30-40% din lăţimea telefonului şi deschide un potenţial uriaş pentru camerele viitoare.

Aşteptăm acum şi disecţia iFixit şi o notă pentru uşurinţa de reparare. Aş paria pe o notă mai mare decât ultimele iPad-uri de exemplu. Nu am remarcat vreo componentă integrată prea complex. Eventual adezivul prea mult să îi scadă nota.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×