Huawei P30 Pro primeşte testul DxOMark şi urcă direct pe primul loc, cu 112 puncte

1.426 ori
<b>Huawei P30 Pro primeşte testul DxOMark şi urcă direct pe primul loc, cu 112 puncte</b>Nu se putea ca Huawei P30 Pro să debuteze fără să aflăm cum stă la capitolul cameră. Dincolo de prezentări, teasere şi primele impresii, avem şi analiza cuiva care s-a jucat cu telefonul săptămâni bune. E vorba despre francezii

Nu se putea ca Huawei P30 Pro să debuteze fără să aflăm cum stă la capitolul cameră. Dincolo de prezentări, teasere şi primele impresii, avem şi analiza cuiva care s-a jucat cu telefonul săptămâni bune. E vorba despre francezii de la DxOMark, care i-au dat deja nota lui P30 Pro. Terminalul este acum pe primul loc în topul DxO, cu 112 puncte.

Scorul general este compus din 119 puncte în zona foto şi 97 de puncte în cea video. O bună parte din ultimul an topul DxOMark a fost dominat de Huawei P20 Pro, cu 109 puncte, apoi a venit Mate 20 Pro să urce pe locul întâi, tot cu 109 puncte, dar cu scor mai bun la testul separat selfie. P30 Pro duce lucrurile şi mai departe.

Huawei P30 PRO

Vă reamintesc că vorbim aici despre un device cu 4 camere în spate, dintre care una principală de 40 MP, una ultra wide de 20 MP şi una telefoto de 8 MP, cu periscop şi zoom optic 5X. Avem şi un senzor Time of Flight în spate, plus o cameră selfie de 32 MP. DxOmark explica pe îndelete care e procedeul din spatele zoom-ului special de pe P30 Pro. Vorbim despre zoom optic 5x aici, hibrid 10x şi digital până la 50x.

Huawei P30 PRO

Aflăm că şi software-ul e implicat, nu doar hardware-ul, asta pentru că P30 Pro foloseşte ceva numit "field of view fusion", o combinaţie de algoritmi de zoom şi zoom optic, care adaptează imaginea la factorul de mărire ales. Până la mărire 3x obiectivul tele nu este folosit, ci camera se bazează pe un algoritm Super Resolution.

Huawei P30 PRO

Descoperim cu ocazia acestui material de analiză că Bokeh-ul a fost upgradat la rândul său cu acest Super Resolution, care generează o imagine cu distanţă focală echivalentă cu 54 mm. Datele adunate de senzorul Time of Flight sunt vitale pentru un Bokeh cat mai reuşit. Francezii laudă în cazul lui P30 Pro în special Bokeh şi Zoom-ul în comparaţie cu Mate 20 Pro şi P20 Pro.

Huawei P30 PRO

Expunerea ar fi excelentă până la nivelul low light extrem, situaţiile cu iluminare din spate sunt gestionate corect de telefon şi camera poate prioritiza expunerea în orice situaţie. Dynamic Range-ul nu mai este atât de larg ca pe Mate 20 Pro, dar este destul de bun. Autofocalizarea e fără cusur, iar detaliile fine sunt perfecte, mai bune decât la orice rival.

Huawei P30 PRO

Cele mai slabe puncte ale camerei sunt randarea de culori şi artefactele. Saturarea e prea mare atunci când se face captura la lumină, iar cerul e uşor turcoaz. Estimarea adâncimii şi separarea subiectului uman de fundal sunt de asemenea lăudate. Chiar şi captura cu bliţ a primit o bilă albă.

Huawei P30 PRO

Pe partea de video avem o stabilizare de calitate, autofocalizare rapidă, nivel scăzut de zgomot şi expunere bună, dar şi culori bine calibrate. Captura low light are totuşi mult zgomot, balansul de alb poate deveni instabil şi claritatea variază între cadre la interior. Scade şi frame rate-ul la panoramare. Zoom-ul rămâne de departe totuşi vedeta incontestabilă. Vă invit să vedeţi toată analiza aici.

Huawei P30 Pro - Test selfie

La Selfie telefonul are doar 89 de puncte, fiind pe locul 4, după Galaxy S10+, Pixel 3 şi Galaxy Note 9. Aici a pierdut puncte la artefacte şi Bokeh cumva...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×