Huawei penalizează angajaţii care au postat "La mulţi ani 2019" de pe iPhone

4.507 ori
<b>Huawei penalizează angajaţii care au postat "La mulţi ani 2019" de pe iPhone</b>De abia a început anul 2019 şi deja au apărut gafele clasice de promovare a unui telefon sau brand Android folosind iPhone. Ultima oară Samsung Nigeria făcuse asta, iar acum Huawei şi-a dat în petec fix cu urarea de "La Mulţi Ani 2019"

De abia a început anul 2019 şi deja au apărut gafele clasice de promovare a unui telefon sau brand Android folosind iPhone. Ultima oară Samsung Nigeria făcuse asta, iar acum Huawei şi-a dat în petec fix cu urarea de "La Mulţi Ani 2019". Ei bine azi aflăm că angajaţii care au comis-o au fost penalizaţi.

În noaptea dintre ani, pe la ora 23:31, contul oficial de Twitter Huawei Technologies a postat un mesaj de "La Mulţi Ani", exprimând şi clasica rezoluţie de an nou. Problema e că jos în colţul postării trona menţiunea "Posted from iPhone". Aşa ceva nu pică bine, mai ales acum când multe companii din China dau bonusuri dacă îţi cumperi telefoane chinezeşti şi te penalizează dacă ai iPhone.

Huawei

Mesajul de anul nou a fost şters între timp, dar scandalul rămâne. Tweetul respectiv a fost postat de către o agenţie de marketing angajată de Huawei, iar angajaţii în cauză au fost retrogradaţi pe poziţii inferioare şi penalizaţi la salariu. Li s-a tăiat 730 de dolari din salariu. Unul dintre cei responsabili era şeful echipei de marketing digital Huawei, conform unor scăpări interne sub forma unui memo.

Acelaşi memo scrie că angajaţii trebuie să aibă mai multă grijă cu managementul furnizorilor şi partenerilor. Nu uităm nici de momentul de anul trecut când actriţa Gal Gadot / Wonder Woman a postat tot de pe iPhone, dar atunci tensiunea între SUA şi Huawei nu era aşa mare şi totul a fost uitat rapid. E surprinzător că încă se mai întâmplă aşa ceva, după atâtea cazuri. Ce e drept şi Apple a folosit un telefon Android pentru o postare promo luna trecută.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×