Iată cum arată sistemul de operare dezvoltat de Coreea de Nord; Red Star 3.0 se inspiră acum din OS X

968 ori
<b>Iată cum arată sistemul de operare dezvoltat de Coreea de Nord; Red Star 3.0 se inspiră acum din OS X</b>Așa cum știți, Coreea de Nord este țara în care internetul este limitat publicului, acesta fiind disponibil în mare parte doar pentru instituțiile publice. Potrivit unor date statistice, la sfârșitul anului trecut se înregistrau doar 1.024...

Așa cum știți, Coreea de Nord este țara în care internetul este limitat publicului, acesta fiind disponibil în mare parte doar pentru instituțiile publice. Potrivit unor date statistice, la sfârșitul anului trecut se înregistrau doar 1.024 adrese IP în Coreea de Nord, o cifră care ne dă o idee despre cât de strict este regimul comunist.

De asemenea, guvernul coreean și-a dezvoltat și un sistem propriu de operare denumit Red Star, platformă care în versiunea 2.0 se asemăna destul de mult cu celebrul Windows. Totuși, odată cu update-ul la versiunea 3.0, Red Star adoptă acum elemente ce ne duc cu gândul la OS X (Apple).

Iată cum arată sistemul de operare dezvoltat de Coreea de Nord; Red Star 3.0 se inspiră acum din OS X

Potrivit unor informații ajunse pe web, sistemul de operare Red Star a fost dezvoltat de către Coreea Computer Center și este bazat pe Linux. Această nouă versiune aduce atât un browser denumit Naenara ce este bazat pe Firefox, cât și suport Wine pentru rularea de aplicații Windows 3.1.

Iată cum arată sistemul de operare dezvoltat de Coreea de Nord; Red Star 3.0 se inspiră acum din OS X

Privind fotografia de mai sus putem remarca similaritățile aflate în număr destul de mare dintre Red Star 3.0 și OS X. Aflați că noua versiune RS este disponibilă pe torrent încă de pe 31 decembrie 2014, cu mențiunea faptului că odată instalată nu veți avea acces la internet, fiind configurată pentru conectare doar la rețeaua privată de internet din Coreea de Nord.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×