Iată-l pe omul care l-a convins pe Steve Jobs că trebuie să existe un iPhone și povestea din spatele handsetului

818 ori
<b>Iată-l pe omul care l-a convins pe Steve Jobs că trebuie să existe un iPhone și povestea din spatele handsetului</b>Nici nu ne mai amintim cum arată segmentul smartphone-urilor înainte de lansarea lui iPhone în 2007, deoarece totul s-a schimbat odată cu sosirea acestui terminal. Despre culisele dezvoltării primul telefon mobil Apple nu se știu prea multe, dar...

Nici nu ne mai amintim cum arată segmentul smartphone-urilor înainte de lansarea lui iPhone în 2007, deoarece totul s-a schimbat odată cu sosirea acestui terminal. Despre culisele dezvoltării primul telefon mobil Apple nu se știu prea multe, dar iată că azi aflăm câte ceva, chiar de la omul care i-a propus lui Steve Jobs acest produs.

Pe numele său Masayoshi Son, el este un mogul din Japonia, care a făcut primul său milion când era adolescent. El este CEO-ul operatorului japonez SoftBank, aceeași companie care a cumpărat marele operator american Sprint contra sumei de 21.6 miliarde de dolari. Aflați că "Masa" cum este el cunoscut a luat avionul către Cupertino în 2005 și i-a propus ideea unui iPhone chiar lui Steve Jobs.

Ambițiosul CEO a adus cu el și un desen al unui iPod cu funcții de telefonie mobilă, iar Steve Jobs înainte să îl vadă a spus că are și el propriul său desen. Mai interesant e că Masa i-a cerut lui Jobs drepturi exclusive pentru a vinde iPhone în Japonia, iar el nici măcar nu era șeful vreunui operator la acel moment.

Jobs a refuzat să pună pe hârtie un contract cu Masa și cei doi au rămas doar la promisiunea de exclusivitate în Japonia. Anii au trecut, iar în 2006 Masayoshi Son a cheltuit 15 miliarde pentru a cumpăra o ramură de la Vodafone din Japonia, dezvoltând astfel SoftBank Mobile. Apoi a venit și iPhone-ul promis de Jobs și Masa a făcut miliarde, extinzând la un nivel uriaș operatorul.

E cunoscută relația specială dintre Steve Jobs și Japonia, mai ales că întregul său comportament și chiar și garderobă sunt inspirate de un șef Sony mai vechi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×