Iată-l pe omul care l-a convins pe Steve Jobs că trebuie să existe un iPhone și povestea din spatele handsetului

Autor:  | Publicat în:  Apple 761 ori
<b>Iată-l pe omul care l-a convins pe Steve Jobs că trebuie să existe un iPhone și povestea din spatele handsetului</b>Nici nu ne mai amintim cum arată segmentul smartphone-urilor înainte de lansarea lui iPhone în 2007, deoarece totul s-a schimbat odată cu sosirea acestui terminal. Despre culisele dezvoltării primul telefon mobil Apple nu se știu prea multe, dar...

Nici nu ne mai amintim cum arată segmentul smartphone-urilor înainte de lansarea lui iPhone în 2007, deoarece totul s-a schimbat odată cu sosirea acestui terminal. Despre culisele dezvoltării primul telefon mobil Apple nu se știu prea multe, dar iată că azi aflăm câte ceva, chiar de la omul care i-a propus lui Steve Jobs acest produs.

Pe numele său Masayoshi Son, el este un mogul din Japonia, care a făcut primul său milion când era adolescent. El este CEO-ul operatorului japonez SoftBank, aceeași companie care a cumpărat marele operator american Sprint contra sumei de 21.6 miliarde de dolari. Aflați că "Masa" cum este el cunoscut a luat avionul către Cupertino în 2005 și i-a propus ideea unui iPhone chiar lui Steve Jobs.

Ambițiosul CEO a adus cu el și un desen al unui iPod cu funcții de telefonie mobilă, iar Steve Jobs înainte să îl vadă a spus că are și el propriul său desen. Mai interesant e că Masa i-a cerut lui Jobs drepturi exclusive pentru a vinde iPhone în Japonia, iar el nici măcar nu era șeful vreunui operator la acel moment.

Jobs a refuzat să pună pe hârtie un contract cu Masa și cei doi au rămas doar la promisiunea de exclusivitate în Japonia. Anii au trecut, iar în 2006 Masayoshi Son a cheltuit 15 miliarde pentru a cumpăra o ramură de la Vodafone din Japonia, dezvoltând astfel SoftBank Mobile. Apoi a venit și iPhone-ul promis de Jobs și Masa a făcut miliarde, extinzând la un nivel uriaș operatorul.

E cunoscută relația specială dintre Steve Jobs și Japonia, mai ales că întregul său comportament și chiar și garderobă sunt inspirate de un șef Sony mai vechi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×