Iată povestea geek-ului care a călătorit în China şi şi-a construit propriul iPhone, cheltuind 300 de dolari pe componente (Video)

4.443 ori
<b>Iată povestea geek-ului care a călătorit în China şi şi-a construit propriul iPhone, cheltuind 300 de dolari pe componente (Video)</b>Cum la noi în România sunt piețele de legume, așa în China sunt piețele tehnologice să spunem, locuri unde sute de comercianți vând de la șurubele pentru smartphone-uri și până la fel și fel de componente de schimb (procesoare, display-uri). Pentru a

Dacă aveţi 23 de minute libere înainte de Paşte vă recomand să aruncaţi o privire peste clipul de mai jos. El prezintă aventura unui geek care a călătorit în China pentru a cumpăra componente şi a construi propriul iPhone. Scotty Allen este temerarul şi aventura sa e foarte interesantă.

Apple iPhone 6s

China e cunoscută pentru telefoanele clonă pe care le comercializează, atât prin intermediul firmelor mici, cât şi prin unele companii mari. La urma urmei şi Xiaomi a debutat producând telefoane clonă. Scotty a pornit la drum cu intenţia de a găsi 4 componente esenţiale: carcasa metalică, panoul frontal, bateria şi placa de bază.

Pentru cei care vor nişte extra background, Scotty este un fost inginer din Silicon Valley, care acum călătoreşte pe tot globul şi fabrică tot felul de gadgeturi. Ultimele săptămâni au fost petrecute în Shenzhen, China, acolo unde autointitulatul geek a găsit şi asamblat componentele propriului iPhone. Pieţele din Huaqiangbei vindeau toate piesele de care Scotty are nevoie, iar vânzătorii locali au fost de mare ajutor.

Allen a preferat să realizeze un iPhone 6S mai degrabă decât un iPhone 7 şi asta pentru că avea deja un 6S şi îi era mai uşor să îl compare cu rezultatul final. În plus, componentele lui iPhone 7 sunt mai greu de găsit. Totul a costat 300 de dolari, în condiţiile în care un iPhone 6S porneşte de la 549 dolari în SUA. E drept că inginerul a cheltuit peste 1000 de dolari în total, dar asta şi pe componente şi unelte pe care nu le-a mai folosit.

Au fost şi probleme pe parcursul realizării terminalului, precum panoul stricat de ecran, care a trebui să fie dezasamblat şi apoi reasamblat. Bateria a fost şocant de ieftină, la doar 5 dolari. Toate acestea şi multe alte aventuri geeky le găsiţi în clipul de mai sus. Când vedem astfel de video-uri ne întrebăm cât va mai ţine marketingul Apple şi când ne vom da seama pe ce plătim bani de fapt...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×