Ştiaţi Că: Apple explora ideea lui Siri încă din 1987, sub forma lui Knowledge Navigator (Video)

1.054 ori
<b>Ştiaţi Că: Apple explora ideea lui Siri încă din 1987, sub forma lui Knowledge Navigator (Video)</b>Cum la ora actuală brevetele ne prezintă tehnologii pe care le vom vedea într-un viitor nu tocmai apropiat, se pare că și în trecut companiile familiarizau cu tehnologii ce la ora actuală sunt reale. Siri este un asemenea elemente pe care Apple l-a testat

Dacă serialul Star Trek din anii 60-70 includea precursori ai telefoanelor cu clapetă şi tabletelor, predicţii pentru tehnologia actuală au apărut şi în anii 80, când Apple avea deja un concept de Siri pus la punct. Conceptul se numea Knowledge Navigator şi e detaliat în clipul de mai jos.

Această idee a fost propusa de către fostul CEO Apple, John Sculley în cartea sa din 1987, Odyssey. E vorba despre un terminal, care poate accesa o bază de date imensă pe bază de hypertext şi care poate folosi "agenţi software" ca asistenţi. De remarcat şi prezenţa unui soi de tabletă în clipul de mai jos, cu un sistem text to speech şi recunoaştere vocală.

Persoana respectivă din video îşi planifica lejer calendarul, lăsa mesaje vocale, afla informaţii legate de activitatea sa, vede hărţi şi poate purta şi videoconvorbiri folosind acelaşi terminal și un asistent virtual. Ideea unui asistent virtual cu avatar uman cu papion fascinează când te gândeşti că venea din 1987, iar în ziua de azi asistenţi precum Cortana, Siri, Google Assistant sau Amazon Alexa sunt omniprezenţi.

În condiţiile în care world wide web a fost inventat în 1989, iar acest clip provenea din 1987, lucrurile sunt cu atât mai uimitoare. E amuzant că acest concept a fost primit cu multă critică, pentru că aparent era nerealist modul în care utilizatorul interacţiona cu asistentul. Ei bine iată-ne în 2016 vorbind cu Siri fix ca în acest clip.

Noţiunea lui Siri lua astfel naştere, iar produsul în sine apărea în 2011, inspirat de conceptul lui Sculley and co. O parte din evoluţia asistenţilor virtuali din ziua de azi îi este datorată şi enervantului Clippy din Office, să nu uităm asta, dar viziunea Apple rămâne unică, cu ani buni inainte ca Google măcar să se înființeze!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×