IDC: Statistică detaliată cu referire la vânzările și market share-ul pe piața de telefoane mobile și smartphone-uri

1.725 ori
<b>IDC: Statistică detaliată cu referire la vânzările și market share-ul pe piața de telefoane mobile și smartphone-uri</b>A mai trecut un trimestru din 2012 și IDC ne aduce o statistică cu referire la perioada în cauză. Ne putem forma o opinie a cum au evoluat companiile de telefonie mobilă. Unele au reușit să impresioneze, altele abia s-au menținut și o parte...

A mai trecut un trimestru din 2012 și IDC ne aduce o statistică cu referire la perioada în cauză. Ne putem forma o opinie a cum au evoluat companiile de telefonie mobilă. Unele au reușit să impresioneze, altele abia s-au menținut și o parte dintre ele cu o vechime în domeniu au ajuns într-o situație care nu-i deloc roz.

Samsung reușește un milestone important - peste 50 de milioane smartphone-uri comercializate. Procentele din piață urcă până la 32.6% față de 17% în perioada similară din 2011, o creștere de la an de-a dreptul impresionantă de 172.8%. Și Apple, deși a vândut 26 milioane de iPhone-uri în scădere față de Q1 2012, se păstrează pe plus față de anul trecut.

Rezultatul Apple este demn de menționat și asta mai ales că ei nu au lansat noul iPhone și au mizat pe doar trei modele: iPhone 3GS, iPhone 4 și iPhone 4S. Samsung are o gamă foarte largă de telefoane mobile de la non-smartphone-uri, smartphone-uri de buget până în liga superioară.

Nokia și HTC se află la polul opus cu o scădere drastică față de Q2 2011 - 38.9% la Nokia și - 24.1% la HTC. Compania taiwaneză nu-și găsește locul. Au adus trei telefoane pe care le consider ok: One X, S și V. Vânzările se lasă așteptate și va fi interesant ce vor face în a doua parte a anului spre a ieși din trendul negativ.

ZTE crește uriaș pe baza telefoanelor vândute în Asia și urcă în top 5 mondial. Vă dați seama că Motorola, Sony sau LG nu au ajuns aici și ZTE s-a clasat în spatele HTC cu doar 800.000 de unități mai puțin.

IDC: Statistică detaliată cu referire la vânzările și market share-ul pe piața de telefoane mobile și smartphone-uri

Samsung a furat locul 1 de la Nokia în Q1 2012 și păstrează trendul pozitiv cu o creștere de la an la an de aproape 30% pe când compania finlandeză cu câteva lansări de telefoane ieftine - Nokia 100 spre exemplu - este pe scădere și ecartul în milioane unități mi se pare considerabil. Nu credeam că Nokia va pierde locul 1 la telefoane mobile și atât de evident.

ZTE și LG ocupă locurile 4 și 5. Dovada că LG mai vinde încă multe non-smartphone-uri.

Concluzia: Samsung, Apple și Nokia o duc bine. Restul sunt în scădere.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×