IFA Berlin 2013 - jurnal de bord, a doua zi

672 ori
<b>IFA Berlin 2013 - jurnal de bord, a doua zi</b>O mică precizare, ce vă relatez în articolul de față sunt impresiile de ieri. Pentru ce s-a petrecut astăzi va trebui să așteptați până mâine după-amiază. A apărut un mic decalaj, aseară a fost un program full, eram obosit și am preferat...

O mică precizare, ce vă relatez în articolul de față sunt impresiile de ieri. Pentru ce s-a petrecut astăzi va trebui să așteptați până mâine după-amiază. A apărut un mic decalaj, aseară a fost un program full, eram obosit și am preferat să mă odihnesc ca să fiu fresh în prima zi oficială a târgului berlinez.

Pe 5 septembrie, în prima parte a zilei am trecut pe la conferința de presă a Samsung. Acolo s-a vorbit mai mult despre parte de electronice pentru acasă (frigidere, mașini de spălat, aspiratoare, TV). Ca fapt divers, am înțeles că vom avea Cupa Mondială la fotbal din 2014 în format 4K. Dacă vă permiteți un astfel de TV veți avea și conținut pentru el.

IFA Berlin 2013

S-a precizat că Samsung a reușit să dezvolte o tehnologie ce permite streaming-ul de conținut la rezoluție 4K pe un TV compatibil. Am avut ocazia la standul lor să admir un TV cu rezoluție 4K și diagonală de… 110 inch. Are peste 2.5 metri în diagonală și în unele camere din apartamentele românești s-ar putea să fie cât peretele propriu-zis. Știu că un astfel de produs nu este pentru apartamente de bloc, dar nu m-am putut abține să nu fac comparația.

IFA Berlin 2013

Și acum câteva detalii legat de IFA. Știți că am experiența MWC și nu mă gândeam că în Germania nu voi da de o organizare pe măsură. M-am pripit, IFA nu se compară la nivel organizatoric cu MWC. în Spania au ridicat nivelul. Jos pălăria. I-aș duce pe cei de la IFA să ia câteva lecții din peninsula Iberică.

Câteva probleme:

1. Legitimațiile de presă se eliberau dintr-un colț mai ascuns. Mi-a luat peste 90 de minute să-l găsesc. Pe hartă erau două puncte notate cu A = Press Registration. Cel din nord era inexistent, iar în sud nu coincidea cu realitatea. La centrul de presă mi-au dat o foaie de hârtie care ar trebui să fie considerată legitimație. Nici plasticul protector nu exista și l-am făcut rost de la centrul de media. Noroc că aveam un ac de la ecusonul Samsung că astfel riscam să pierd și asta. Niciun material nu a fost pus la dispoziție. Spre comparație, la MWC au dat un mic rucsac cu informații de presă și tichet valabil pe metrou pentru călătoriile din zile de târg, erau autobuze care circulau gratuit spre centru etc.

IFA Berlin 2013

2. Pe 5 septembrie nu erau gata standurile, iar acolo unde erau gata nu te lăsau să fotografiezi sau filmezi. Cred că s-a lucrat intens întreaga noapte ca să-i dea față de dis-de-dimineață. Rigurozitatea germană nu-i chiar așa cum se spune. Te plimbai prin niște hale în construcție, cu excepția Toshiba. De acolo am luat câteva materiale interesante. Tableta lor cu Tegra 4, Toshiba Excite Pure va debuta din octombrie la 1999 lei, iar cea cu Windows 8.1 va intra în oferta de Black Friday, iar la început va costa 299 euro și în preț aveți și Office în varianta full. Am informații de la sursă. Dacă vă doriți o tabletă cu Windows 8.1 așteptați până la finele lui noiembrie.

IFA Berlin 2013

3. Centrul de presă de la IFA Berlin 2013 nu este nici a zecea parte din cel de la MWC. Internetul era sub orice critică pe Wi-Fi, iar ca să prinzi fir cu internet trebuia să ai maxim noroc sau să-l vânezi pur și simplu. Am prins la un moment un fir, am trimis materialele făcute la Samsung cu GALAXY Note 3, GALAXY Gear și GALAXY Note 10.1 în ediția pe 2014.

Centrul de presă a fost cea mai mare dezamăgire. Nu mă așteptam să fie atât de mic. Ca jurnalist ai nevoie de internet ca să trimiți materialele. Nu aș fi reușit la IFA dacă aș fi stat 4 zile să trimit fluxul de materiale de la MWC, unde au fost peste 100 de materiale video, sute de fotografii etc.

Plus că nu este păzit și nu ai curajul să-ți lași laptopul acolo, haine sau alte aparate de care nu mai ai nevoie într-un anumit moment. Centrul de presă și organizarea din acest punct de vedere, penibilă. Păcat.

4. Dispunerea sălilor. Nebunie curată. La MWC era simplu. Erau săli de expoziție generoase și găseai Samsung, Huawei, ZTE, Motorola, LG, Nokia în câteva sute de metri. Aici era Samsung cu un stand imens în nord, LG printr-o hală, Sony prin partea de sud, Nokia cu un spațiu de câțiva metri pătrați ș.a.m.d.

Plus că pe hărți nu au pus clar pe unde găsești standurile ci, în cel mai bun caz, erau listat niște branduri. La MWC te duceai la fix. Nu și la IFA, unde trebuia să faci drumuri serioase ce depășeau și 1 - 2km. Nebunie curată.

5. Inexistența unei aplicații de mobil oficiale. Nu mai fac comparația cu MWC, nu mai spun că acolo intram cu telefonul mobil prin NFC. Așa ceva nici în vise la IFA, în Germania pe 6 septembrie au dat liber la toată lumea să intre.

Mă opresc aici. Aș putea scrie pagini întregi legate de organizarea defectuoasă a IFA. Poate că mi-am setat și așteptările prea sus după experiența anterioară. Trecem peste asta. A fost o zi în care nu am realizat cine știe ce materiale. M-am pregătit pentru 6 septembrie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×