Australia interzice accesul Huawei şi ZTE la reţelele sale 5G, guvernul chinez se declară nemulţumit

2.027 ori
<b>Australia interzice accesul Huawei şi ZTE la reţelele sale 5G, guvernul chinez se declară nemulţumit</b>Aflăm astăzi faptul că guvernul Australiei a luat decizia de a nu permite celor de la Huawei și ZTE să își aducă echipamentele 5G pe plan local și să se implice în proiecte asociate acestui nou standard de conectivitate. Aceste două companii sunt

Nu doar SUA sau Marea Britanie au un dinte contra ZTE şi Huawei, ci şi Australia se pare. Companiile sunt tot mai mult împiedicate să se implice în proiecte 5G în aceste ţări. După ce Huawei a avut multe piedici în SUA şi a pierdut parteneriate cu operatori locali, acum i se blochează accesul la reţelele 5G din Australia.

ZTE, care de abia a fost iertată în SUA are parte de acelaşi tratament. Guvernul australian a interzis ca Huawei şi ZTE să furnizeze operatorii locali cu echipament de reţea 5G. Motivele? Securitatea naţională şi riscul de spionaj şi hacking. Agenţiile de securitate au sfătuit autorităţile să ia aceste decizii. Autoritatea britanică National Cyber Security a avertizat recent cu privire la echipamentele ZTE şi anume că acestea ar putea fi un risc naţional.

Între timp ministerul de externe din China, Lu Kang a descris decizia drept îngrijorătoare şi discriminatorie. Oficialul a vorbit despre prejudecăţi ideologice şi lipsa de justeţe în cadrul competiţiei de pe piaţa telecom. Huawei, cu toate beţele în roate care i se pun este unul dintre liderii evoluţiei spre tehnologia 5G. Compania anunţa încă din februarie că a semnat înţelegeri cu 45 de operatori de pe glob pentru a testa echipamente împreună.

Depăşea astfel rivali ca Nokia Networks sau Ericsson. Analişti citaţi de Reuters indică faptul că Huawei ar avea şi controlul a 40% dintre brevetele vitale pentru 5G, deci fără ei nu se poate. Cred că ZTE va fi afectată mai grav de această problemă, după ce deja a fost amendată cu multe sute de milioane de dolari în SUA.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×