Japonia şi Belgia resping colaborarea cu Huawei; Compania pierde cotă de încredere accelerat

2.514 ori
<b>Japonia şi Belgia resping colaborarea cu Huawei; Compania pierde cotă de încredere accelerat</b>După ce Australia a respins colaborarea cu Huawei în domeniul echipamentelor de rețea, iată că acum alte două națiuni apar pe lista celor care nu vor să aibă de-a face cu firma chineză. Este vorba despre Japonia și Belgia, țări care la rândul

Parcă în fiecare zi mai apare o ţară care anunţă că nu va mai colabora cu Huawei. Recent un membru al Consiliului UE şi-a exprimat neîncrederea cu privire la compania chineză, iar acum Japonia şi Belgia întorc spatele colaborărilor cu firma chineză.

Asta în condiţiile în care în ultima lună SUA a făcut recomandarea partenerilor NATO să nu mai folosească echipamente Huawei. Recent şi Noua Zeelandă a avut o abordare similară, de a renunţa la Huawei. Japonia a anunţat mai nou că nu va mai colabora cu Huawei şi ZTE pentru infrastructura sa comunicaţională. Niponii vor să interzică achiziţiile de echipament Huawei şi ZTE la nivel guvernamental.

Decizia a fost luată pentru a creşte securitatea cibernetică a ţării şi a opri scăpările de informaţii. Companiile private vor putea cumpăra echipament de la cine doresc, dar cele guvernamentale nu. Spionajul e marea teamă a autorităţilor. În ultima săptămână CFO-ul Huawei şi fiica fondatorului companiei a fost arestată în Canada şi va fi extrădata în SUA, fiind implicată în livrarea de produse către Iran, încălcând un embargo.

Mai nou şi Belgia a decis să renunţe la Huawei, deşi chinezii au cultivat o relaţie cu UE şi cu Bruxelles-ul. În 2015 Huawei înfiinţa Institutul European de Cercetare de la Leuven în Belgia, iar în 2016 Regele Philippe al Belgiei a vizitat sediul Huawei în China. Ei bine, guvernul belgian renunţă acum la orice colaborare. Până la alte măsuri, Centrul de Securitate Cibernetică din Belgia a indicat faptul că va realiza un studiu pentru a analiza dacă sunt riscuri puse de utilizarea de echipamente Huawei.

Huawei Belgia s-a declarat liniştită şi deschisă la investigaţie. Deocamdată Huawei a pierdut doar parteneri guvernamentali, nu a fost încă sancţionată, amendată şi nu a pierdut contracte uriaşe. Imaginea sa e totuşi grav afectată.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×