Japonia şi Belgia resping colaborarea cu Huawei; Compania pierde cotă de încredere accelerat

2.434 ori
<b>Japonia şi Belgia resping colaborarea cu Huawei; Compania pierde cotă de încredere accelerat</b>După ce Australia a respins colaborarea cu Huawei în domeniul echipamentelor de rețea, iată că acum alte două națiuni apar pe lista celor care nu vor să aibă de-a face cu firma chineză. Este vorba despre Japonia și Belgia, țări care la rândul

Parcă în fiecare zi mai apare o ţară care anunţă că nu va mai colabora cu Huawei. Recent un membru al Consiliului UE şi-a exprimat neîncrederea cu privire la compania chineză, iar acum Japonia şi Belgia întorc spatele colaborărilor cu firma chineză.

Asta în condiţiile în care în ultima lună SUA a făcut recomandarea partenerilor NATO să nu mai folosească echipamente Huawei. Recent şi Noua Zeelandă a avut o abordare similară, de a renunţa la Huawei. Japonia a anunţat mai nou că nu va mai colabora cu Huawei şi ZTE pentru infrastructura sa comunicaţională. Niponii vor să interzică achiziţiile de echipament Huawei şi ZTE la nivel guvernamental.

Decizia a fost luată pentru a creşte securitatea cibernetică a ţării şi a opri scăpările de informaţii. Companiile private vor putea cumpăra echipament de la cine doresc, dar cele guvernamentale nu. Spionajul e marea teamă a autorităţilor. În ultima săptămână CFO-ul Huawei şi fiica fondatorului companiei a fost arestată în Canada şi va fi extrădata în SUA, fiind implicată în livrarea de produse către Iran, încălcând un embargo.

Mai nou şi Belgia a decis să renunţe la Huawei, deşi chinezii au cultivat o relaţie cu UE şi cu Bruxelles-ul. În 2015 Huawei înfiinţa Institutul European de Cercetare de la Leuven în Belgia, iar în 2016 Regele Philippe al Belgiei a vizitat sediul Huawei în China. Ei bine, guvernul belgian renunţă acum la orice colaborare. Până la alte măsuri, Centrul de Securitate Cibernetică din Belgia a indicat faptul că va realiza un studiu pentru a analiza dacă sunt riscuri puse de utilizarea de echipamente Huawei.

Huawei Belgia s-a declarat liniştită şi deschisă la investigaţie. Deocamdată Huawei a pierdut doar parteneri guvernamentali, nu a fost încă sancţionată, amendată şi nu a pierdut contracte uriaşe. Imaginea sa e totuşi grav afectată.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×