Inca un atac al UE asupra tarifelor in roaming

949 ori
<b>Inca un atac al UE asupra tarifelor in roaming</b>Operatorii de telefonie mobila se confrunta din nou cu atacuri din partea UE, care critica tarifele mari aplicate de catre furnizori in cazul utilizatorilor care navigheaza pe Internet de pe telefonul mobil, in timp ce se afla in alte tari. Ofcom,...

Operatorii de telefonie mobila se confrunta din nou cu atacuri din partea UE, care critica tarifele mari aplicate de catre furnizori in cazul utilizatorilor care navigheaza pe Internet de pe telefonul mobil, in timp ce se afla in alte tari.

Ofcom, legislatorul britanic din domeniul media si telecomunicatii indeamna operatorii sa scada preturile serviciilor roaming din UE, in special in cazul celor wireless. Printre acestea se numara si clasicul e-mail si web surfing, iar daca furnizorii de servicii wireless nu vor respecta indemnul, se pare ca ei vor fi obligati sa micsoreze tarifele prin lege. Statisticile arata ca tariful aplicat de catre operatorii britanici pentru transferarea unui MB de date pe (sau de pe) telefonul mobil in UE costa in medie 4.11 lire sterline.

Anul trecut, Viviane Reding, comisarul european al telecomunicatiilor a creat o lege care forta operatorii sa isi micsoreze tarifele convorbirilor in roaming. Evident, operatorii au fost deranjati de aceasta decizie, dar obligati sa o respecte, iar acum se pune in discutie taxarea unui minut complet, in locul secundelor vorbite de clienti plus taxa pe transferuri de date in roaming. In vreme ce O2 sunt primii care anunta reduceri ale tarifelor, Vodafone anunta nonsalant cresteri cu 45% la capitolul venituri din transferul de date in prima jumatate a anului financiar 2007-2008. Ramaneti cu mobilissimo.ro pentru a afla cat timp va mai dura "batalia" dintre UE si operatorii de telefonie mobila.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×