Incarcatorul universal pentru telefoane mobile, o noua era debuteaza la MWC 2009

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 1.279 ori
<b>Incarcatorul universal pentru telefoane mobile, o noua era debuteaza la MWC 2009</b>In timpul showului Mobile World Congress 2009, de la Barcelona, producatorii de telefoane mobile au anuntat ca doresc sa termine cu frustrarile utilizatorilor, in ce priveste incarcarea handseturilor, lansand un incarcator universal, pana in 2012....

In timpul showului Mobile World Congress 2009, de la Barcelona, producatorii de telefoane mobile au anuntat ca doresc sa termine cu frustrarile utilizatorilor, in ce priveste incarcarea handseturilor, lansand un incarcator universal, pana in 2012.

Asociatia GSMA, care include peste 750 de operatori la nivel global a facut acest anunt la MWC ieri, iar producatorii de telefoane au promis ca majoritatea noilor terminale vor sosi la pachet cu noul incarcator pana la 1 ianuarie 2012. Incarcatorul-minune va folosi un conector micro USB.

Pe langa faptul ca va elimina frustrarea utilizatorilor, noul accesoriu va reduce numarul de materiale consumate in procesul de fabricatie si deci si poluarea. Anul trecut au fost vandute aproximativ 1.2 miliarde de telefoane mobile, conform informatiilor furnizate de University of Southern Queensland. Acest numar echivaleaza cu 51.000, pana la 82.000 de tone de incarcatoare.

GSMA spera sa combata poluarea generata de procesul de productie al acestora, reducand cantitatea de incarcatoare cu 13.6 pana la 21.8 milioane de tone in fiecare an.

Sursa: Edition.cnn.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×