Începând de azi căutarea Google va favoriza site-urile ce se văd bine pe mobil

Autor:  | Publicat în:  Google 721 ori
<b>Începând de azi căutarea Google va favoriza site-urile ce se văd bine pe mobil</b>Azi este 21 aprilie, ziua &icirc;n care Google &icirc;şi schimba iar algoritmul şi aranjarea rezultatelor căutărilor pe web. Astfel, vor fi favorizate site-urile care au versiune mobila adecvată şi se văd bine pe terminalele mobile. &nbsp; &nbsp;...

Azi este 21 aprilie, ziua în care Google îşi schimba iar algoritmul şi aranjarea rezultatelor căutărilor pe web. Astfel, vor fi favorizate site-urile care au versiune mobila adecvată şi se văd bine pe terminalele mobile.

Gigantul motoarelor de căutare a pornit o campanie agresivă, menită să încurajeze posesorii de site-uri să le facă pe acestea mai uşor de accesat de pe handseturi şi tablete. Se pare că paginile mai mobile-friendly vor fi plasate mai sus în rezultatele căutărilor decât cele cu design orientat mai degrabă spre desktop. Google îşi justifică decizia prin creşterea numărului de utilizatori care navighează pe web folosind terminale mobile.

Reţineţi că Google nu afirmă neapărat că site-urile trebuie create special pentru vizualizarea pe mobil acum, ci că trebuie să aibă o versiune pentru mobile. Ideea este ca textul să fie de mari dimensiuni, imaginile să fie uşor de accesat şi redimensionat şi să existe şi posibilitatea de a folosi gesturi, precum swipe. Unii glumesc afirmând că acesta este "Mobilegeddon" pentru multe site-uri care nu s-au adaptat încă la cerinţe.

Mobilissimo.ro versiune mobila

Conceptul de bază e că utilizatorul să aibă de câştigat în cele din urmă, mai ales ca site-urile se vor incarca ami rapid. Între timp aflăm că site-ul oficial al Uniunii Europene, cea care are un proces serios cu Google nu trece testul special Google, care arată cât de mobile friendly e. Aflaţi că şi Mobilissimo.ro s-a adaptat cerinţelor Google şi are acum un nou look pe mobilele voastre. Designul este simplu, intuitiv şi site-ul se încarcă foarte rapid pe mobil.

Ştirile sunt clar delimitate, iar imaginile au dimensiuni mari, în vreme ce fonturile folosite sunt mai generoase. Se lucrează în continuare şi la Mobilissimo.ro 2.0 care va fi online până la începutul verii.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×