India se teme de BlackBerry si problemele sale de securitate

1.889 ori
<b>India se teme de BlackBerry si problemele sale de securitate</b>Operatorii de telefonie mobila vor discuta cu Guvernul Indian probleme de securitate care, conform unui ziar local ar putea duce la oprirea serviciilor BlackBerry in India. Ziarul de afaceri Business Standard, din India ne informeaza ca agentiile de...

Operatorii de telefonie mobila vor discuta cu Guvernul Indian probleme de securitate care, conform unui ziar local ar putea duce la oprirea serviciilor BlackBerry in India.

Ziarul de afaceri Business Standard, din India ne informeaza ca agentiile de securitate doresc ca RIM, producatorul lui BlackBerry sa le ofere accesul la algoritmii necesari pentru a decoda mesaje sau sa-si inceteze activitatea la finalul lunii martie. Se pare ca reprezentantii agentiilor de securitate, cei ai departamentului de telecomunicatii, oficialii RIM si operatorii indieni se intalnesc astazi, pentru a discuta aceasta problema. O purtatoare de cuvant RIM din Hong Kong a afirmat ca RIM opereaza in peste 130 de tari si nu comenteaza asupra reglementarilor confidentiale sau speculatiilor asupra problemelor de securitate.

Analistii din industria mobila afirma ca nu ar avea sens ca RIM sa isi dezvaluie algoritmii, acestia reprezentand avantajul sau principal fata de competitori. De asemenea, analistii au mentionat ca este si treaba operatorilor sa se asigure ca nu exista probleme de securitate, nu doar a celor de la RIM. Business Standard afirma ca RIM are aproximativ 400.000 de clienti in India, servicii pentru terminalele sale fiind oferite de catre 4 provideri, Vodafone, Bharti Airtel, Reliance Communications si BPL Mobile. In luna decembrie existau 12 milioane de posesori de BlackBerry-uri la nivel mondial.

Sa avem de-a face din nou cu suspiciuni asupra securitatii convorbirilor si mesajelor de pe BlackBerry, ca si in cazul scandalului similar din Franta?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×