Intel Își deschide fabricile pentru producătorii de chipuri ARM; Începe o nouă epocă?

Autor:  | Publicat în:  Intel 1.253 ori
<b>Intel Își deschide fabricile pentru producătorii de chipuri ARM; Începe o nouă epocă?</b>O veste șoc a uimit astăzi întreg webul, atunci când Intel a anunțat că își va deschide fabricile pentru producătorii de chipuri ARM. Partenerul Intel,&nbsp;Altera, a făcut anunțul, astfel că din 2014 fabricile Intel vor produce și chipuri 64...

O veste șoc a uimit astăzi întreg webul, atunci când Intel a anunțat că își va deschide fabricile pentru producătorii de chipuri ARM. Partenerul Intel, Altera, a făcut anunțul, astfel că din 2014 fabricile Intel vor produce și chipuri 64 bit ARM.

Printre altele, fabricile Intel vor putea produce procesorul Apple A7, chipuri din seria Qualcomm Snapdragon sau Nvidia Tegra, la prețuri preferențiale evident. Ca urmare a acestei mutări, prețurile procesoarelor vor scădea, iar alți deținători de mari fabrici, precum Samsung, TSMC, UMC sau IBM vor simți presiunea rivalilor.

Va fi interesant să vedem dacă Apple va rămâne fidelă celor de la Samsung sau va trece la Intel... Mai există și varianta TSMC, dar sunt sigur că Apple va prefera întotdeauna calitatea și nu neapărat prețul mai scăzut. Poate cu această ocazie Intel va împrumuta tehnologie de la ARM și își va face numele auzit mai puternic pe piața de terminale mobile.

Mulțumim Innoxius pentru pont! ;)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×