Intel oferă detalii despre MeeGo, smartphone-uri cu procesor Intel Atom și MWC 2011

2.101 ori
<b>Intel oferă detalii despre MeeGo, smartphone-uri cu procesor Intel Atom și MWC 2011</b>Deși platformele Maemo și Moblin au fuzionat în MeeGo, dezvoltat de Intel și Nokia, creatorul procesorului Atom are totuși intenția să lanseze și un smartphone sub branding propriu, sau poate chiar o tabletă. Vestea vine de la Renee James, șeful...

Deși platformele Maemo și Moblin au fuzionat în MeeGo, dezvoltat de Intel și Nokia, creatorul procesorului Atom are totuși intenția să lanseze și un smartphone sub branding propriu, sau poate chiar o tabletă. Vestea vine de la Renee James, șeful grupului Software și Soluții, din cadrul Intel.

Pentru a sublinia importanța acestui grup, rețineți că dacă el ar deveni o companie de sine stătătoare, atunci ar ar fi printre primele 5 firme software din lume. în plus aflăm că secțiunea Software va achiziționa în curând McAfee, dar trecând la smartphone-uri, vom vedea temrinale mobile cu MeeGo la bord prezentate la MWC 2011, fără a fi menționat vreun producător deocamdată.

MeeGo va fi o platformă deschisă tuturor arhitecturilor, fiind compatibilă și cu ARM în viitor. Evident netbook-urile și tabletele fac parte din planurile companiei, iar Renee James a ținut să sublinieze și că nu va exista vreo colaborare cu Apple vreodată, dar și că respectă Google pentru reușita sa numită Android.

Interesant este și faptul că vom vedea în viitor telefoane cu procesoare Intel Atom și suntem curioși să aflăm cum va face față compania concurenței reprezentate de seria de chipuri Nvidia Tegra.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×