Intel se pregătește să oprescă temporar dezvoltarea MeeGo

Autor:  | Publicat în:  MeeGo 1.305 ori
<b>Intel se pregătește să oprescă temporar dezvoltarea MeeGo</b>Acestea ar fi cele mai noi informații sau zvonuri din piață. Se pare că Intel dorește să oprească temporar dezvoltarea sistemului său de operare mobil. Inițial au avut un parteneriat cu Nokia și MeeGo urma a fi platforma pe care să apară...

Acestea ar fi cele mai noi informații sau zvonuri din piață. Se pare că Intel dorește să oprească temporar dezvoltarea sistemului său de operare mobil. Inițial au avut un parteneriat cu Nokia și MeeGo urma a fi platforma pe care să apară telefoane, tablete și netboookuri. Nokia s-a reorientat către Microsoft și a ales Windows Phone 7 ca sistem de operare pentru smartphone-urile sale.

Nokia N9 așteaptă lansarea prognozată pe 15 septembrie.

Apropo, Nokia se pregătește să-și ia la revedere de la MeeGo prin modelul N9 care s-a bucurat de numeroase aprecieri din partea celor care l-au butonat. Am avut ocazia să-l văd la București și interfața cu swipe pare foarte ok. Păcat că nu se va bucura de suportul integral al finlandezilor pentru dezvoltarea de software.

Intel rămâne un gigant și fără MeeGo, dar pe termen lung tehnologia ARM și avansul sistemelor de operare mobile s-ar putea să-i ia prin surprindere. în locul lor aș opta pentru achiziția Nvidia și mișcarea cât mai rapidă până când Nvidia nu devine prea scumpă. Tegra 2 a ajutat mult și Tegra 3 se află în ultimele etape de dezvoltare promițând un quad-core.

La un moment dat se zvonea că LG ar dori să dezvolte un telefon și chiar o tabletă cu MeeGo, dar bănuiesc că s-au retras. Acum se discută de un parteneriat între LG și Samsung pentru crearea unui sistem de operare mobil. La fel mai există discuții cum că Samsung ar dori să cumpere divizia webOS de la HP. Culmea este că ei au deja Bada - sistem de operare propriu - în portofoliu.

MeeGo se pare că va ieși din scenă și cântecul de sirenă va fi dat de Nokia N9. Rămân să se înfrunte: Android, iOS, Windows Phone 7, Bada, BlackBerry OS.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×