Intel va furniza procesoare Moorefield pentru viitoare telefoane Samsung

Autor:  | Publicat în:  Samsung 630 ori
<b>Intel va furniza procesoare Moorefield pentru viitoare telefoane Samsung</b>Intel și Samsung au ajuns la o înțelegere cu privire la furnizarea de procesoare Moorefield pentru viitoare smartphone-uri Samsung. Producătorul sud coreean va lansa un smartphone cu acest tip de procesor Intel Atom în acest an, iar Intel a început...

Intel și Samsung au ajuns la o înțelegere cu privire la furnizarea de procesoare Moorefield pentru viitoare smartphone-uri Samsung. Producătorul sud coreean va lansa un smartphone cu acest tip de procesor Intel Atom în acest an, iar Intel a început deja să ofere CPU-urile Moorefield companiei.

Aceasta ar fi prima oară când Samsung dezvolta un smartphone bazat pe un procesor Intel x64. Producătorul american de chipuri a scăzut și prețul pentru a prezenta o ofertă mai atractivă celor de la Samsung. Procesorul Intel Moorefield, aka Intel Atom Z3500 este un CPU bazat pe procesul de producție de 22 nm, un chipset 64 bit quad core cu GPU PowerVR G6430 și suport Android.

Dezavantajul acestui procesor e că atunci când atinge frecventa maximă, de 2.3 GHz el consumă multă energie și generează prea multă căldură. Pentru a compensa aceste neajunsuri, Intel a oferit acest CPU celor de la Samsung la preț de aproximativ 7 dolari. Acesta ar fi prețul de producție, deci Intel nu face profit, dar își popularizează soluțiile. Samsung va ține frecventa chipsetului la 1.6-1.7 GHz și îl va include pe modele low end și probabil și midrange.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×