iOS 13 şi iPadOS sunt acum disponibile în public beta; Iată cum le instalaţi şi ce e nou (Tutorial instalare)

1.326 ori
<b>iOS 13 şi iPadOS sunt acum disponibile în public beta; Iată cum le instalaţi şi ce e nou (Tutorial instalare)</b>La începutul acestei luni a avut loc WWDC 2019, iar pe 3 iunie erau anunţate iOS 13 şi iPadOS. Aflam că vor sosi în variantele finale la toamnă, iar cea developer beta era deja disponibilă. Ei bine azi vine şi public beta-ul

La începutul acestei luni a avut loc WWDC 2019, iar pe 3 iunie erau anunţate iOS 13 şi iPadOS. Aflam că vor sosi în variantele finale la toamnă, iar cea developer beta era deja disponibilă. Ei bine azi vine şi public beta-ul, ceea ce înseamnă că şi voi puteţi instala noile platforme pe terminalele voastre.

iOS 13 Public Beta

iOS 13 se poate descărca pe iPhone şi iPod Touch, iar iPadOS pe tabletele Apple. Pentru a putea avea acces la noul software trebuie să fiţi înscrişi în programul Apple beta. Telefoanele care suportă iOS 13 sunt cele de la iPhone SE/6s în sus, iar tabletele care suportă iPadOS pornesc de la iPad Air 2 în sus. Aici este lista completă cu terminalele suportate.  E recomandat să faceţi un backup prin iTunes înainte să instalaţi noul software, asta în caz că apar probleme.

iOS 13 Public Beta

Noua versiune iOS aduce un Dark Mode, un nou meniu pentru controlul de volum, un scroll mai lin în listele lungi, suport pentru controllere de PlayStation şi Xbox şi o nouă aplicaţie Photos (organizare nouă pe săptămâni, luni, ani și opțiuni noi de editare video). iPadOS se ramifică din iOS 13 şi vine pe iPad-uri cu widgeturi pe care le puteţi pune pe homescreen, suport pentru multitasking avansat, cu split screen inclusiv în aplicaţii third party, dar şi posibilitatea de a conecta un mouse, stick USB sau card microSD via card reader la iPad-uri, folosind accesoriile aferente. Nu uitati si ca iPad Pro-urile de anul trecut au port USB Type-C.

iPadOS Public Beta

Files vede acum fişiere în cloud, dar permite şi navigarea în foldere pe stocare externă. Safari afişează acum site-uri în versiunea desktop pe iPad, iar iPad-ul poate fi folosit ca un Second Screen alături de Mac. iOS 13 mai amplifică și setările/opţiunile legate de securitatea utilizatorului și intimitatea sa. Face și ca Siri Shortcuts să fie aplicaţie separată. Nu uităm nici de login with Apple ID ca metodă de logare în site-uri, rețele de socializare, aplicaţii. 

Iată şi cum puteţi instala iOS 13 public beta pe terminalele voastre:

  1. Faceţi un backup complet în iTunes
  2. Deschideţi aceasta pagină pe terminalul vostru
  3. Înregistraţi terminalul descărcând profilul beta de aici
  4. Intraţi în Settings/General/Software şi acolo ar trebui să vedeţi iOS 13 beta la download. Apăsaţi "Download and Install".
  5. După ce s-a descărcat beta-ul terminalul va reporni şi apoi veţi avea iOS 13/iPadOS

Dacă aveţi probleme puteţi să faceţi downgrade la iOS 12 şi aici găsiţi toţi paşii. În principiu e pe bază de iTunes şi pus telefonul în Recovery Mode. Vă așteptăm cu feedback în comentarii. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×