iPad Mini Versus Nexus 7: bătălia mini tabletelor Google și Apple (Video)

2.462 ori
<b>iPad Mini Versus Nexus 7: bătălia mini tabletelor Google și Apple (Video)</b>Cei de la Pocketnow au realizat o comparație între tableta Nexus 7 și iPad Mini, probabil cele mai celebre terminale de 7+ inch în acest moment. Dacă pe Nexus 7 deja îl știm pe de rost, i-am dedicat un review detaliat și am testat și jocuri pe...

Cei de la Pocketnow au realizat o comparație între tableta Nexus 7 și iPad Mini, probabil cele mai celebre terminale de 7+ inch în acest moment. Dacă pe Nexus 7 deja îl știm pe de rost, i-am dedicat un review detaliat și am testat și jocuri pe el, iPad Mini urmează să ne sosească în teste în următoarea săptămână. Până atunci hai să vedem ce au de spus cei de la Pocketnow despre cele două device-uri.

Cele două tablete au în comun un aspect: sunt ușor de utilizat cu o singură mână, foarte portabile și excelente pentru a citi și a viziona clipuri. Nexus 7 are și avantajul prețului de partea sa, ba chiar a avut și o promoție în acest weekend, ajungând la 999 lei la Quickmobile în România. și asta în vreme ce iPad Mini costa în jur de 1600 de lei la retailerii de la noi. Nexus 7 este fabricat din sticlă și plastic și cei de la Pocketnow afirma că are un feeling ușor ieftin, dar sincer vorbind acest aspect este mai degrabă subiectiv. Totuși, utilizarea acestor materiale duce la o ușurință de utilizare crescută, terminalul fiind comfortabil și foarte ușor de ținut în mână.

Ecranul lui Nexus 7 are o rezoluție de 1280 x 800 pixeli pe 7 inch, în vreme ce iPad Mini pune la bătaie o rezoluție de 1024 x 768 pe 7.9 inch. Totuși Nexus 7 are o saturare a culorilor inferioară, aspect la care iPad Mini sta foarte bine, ca și la luminozitate și comportament în bătaia soarelui. De remarcat și că iPad Mini este foarte, foarte subțire, cu 3 mm mai subțire decât Nexus 7 și cu 30 de grame mai ușoară. La capitolul duel hardware, Nexus 7 dispune de un CPU quad core Tegra 3 și GPU 12 core, în vreme ce iPad Mini dispune de un procesor Apple A5 dual core de 1 GHz. în vreme ce Nexus 7 "zboară" când vine vorba de fluiditate, iPad Mini se descurcă și el excelent cu iOS 6.0, dar în aplicații mai solicitante precum cele de editare foto și video pierde câteva secunde bune în plus.

Mai multe informații și detalii găsiți în comparația video de mai jos:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×