iPhone 2.0 sau 3.0, un telefon cu clapeta si 2 touchscreen-uri?

2.653 ori
<b>iPhone 2.0 sau 3.0, un telefon cu clapeta si 2 touchscreen-uri?</b>Apple a reusit sa cucereasta piata telefoniei mobile in ultimul an prin intermediul lui iPhone, un telefon destul de lat si cu o dimensiune impresionanta fata de rivalii sai. Oare ce s-ar intampla, daca si acest lucru s-ar schimba total la urmatorul...

Apple a reusit sa cucereasta piata telefoniei mobile in ultimul an prin intermediul lui iPhone, un telefon destul de lat si cu o dimensiune impresionanta fata de rivalii sai. Oare ce s-ar intampla, daca si acest lucru s-ar schimba total la urmatorul update, cel la iPhone 2.0?

Imaginile de mai sus sunt reprezentari in Photoshop ale viitorului seriei iPhone, bazate pe un terminal descris recent intr-un patent Apple, ce purta numele de "trackpad dual". Se pare ca producatorul aflat sub conducerea lui Steve Jobs lucreaza la un iPhone cu clapeta, dar terminalul soseste cu un bonus... Ideea principala a acestui handset este de a separa senzorul touch si display-ul in 2 unitati diferite. Apoi, senzorul touch va fi plasat pe un panou transparent, iar acesta va fi touch sensitive pe ambele parti. Cele 2 parti vor fi conectate printr-un mecanism, care va da nastere clapetei telefonului si asfel vom obtine un nou iPhone.

iPhone 2 sau 3

Cand terminalul este inchis, panoul transparent touch sensitive acopera intregul display si vom beneficia de obisnuitul iPhone multi-touchscreen. Atunci cand veti deschide clapeta, veti putea observa un display normal de telefon, iar cealalta parte a trackpadului va deveni activa multi-touch. Avantajul acestei tehnologii este micsorarea terminalului, in special cand acesta este inchis. Este chiar posibil ca tehnologia "dual trackpad" sa fie folosita si viitoare versiuni de MacBook si iTablet. In acest fel, vom lua un laptop standard, vom plasa toate componentele electronice in spatele display-ului si vom transforma partea inferioara intr-un trackpad dual. Rezultatul? Un iTablet cum este cel de mai jos!

iphone 2 sau 3

Inchis, terminalul va fi un computer tablet standard, dotat cu touchscreen multi-touch, iar deschis la 160 de grade, terminalul va deveni un laptop. Trecand la MacBook, aceeasi tehnologie se poate aplica si la seria de succes de laptopuri produse de Apple. De ce? In acest mod, terminalele din seria MacBook ar deveni mai usor de utilizat, mai ieftine si mai capabile. Atunci cand noul MacBook va fi deschis, utilizatorul va folosi trackpadul normal multi-touch. Inchideti laptopul si trackpadul va deveni un mic display extern (ca si in cazul lui Vista Sideshow) cu functii full multi-touch.

Se pare ca Apple se pregateste sa evolueze, impreuna cu toate terminalele sale de top, in era dual-touchscreen, setand trendul pentru o intreaga industrie de clone, mai mult sau mai putin oficiale.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×