iPhone 6 se “topeşte” lent şi dureros în contact cu galiul (Video)

3.477 ori
<b>iPhone 6 se “topeşte” lent şi dureros în contact cu galiul (Video)</b>Galiul este un element chimic, cu simbol "Ga", pe care &icirc;l găseam la Chimie &icirc;n tabelul lui Mendeleev &icirc;ntre aluminiu şi indiu, plasate deasupra şi sub el &icirc;n tabel. Nu e o coincidenţă amplasarea l&acirc;ngă aluminiu, pentru că...

Galiul este un element chimic, cu simbol "Ga", pe care îl găseam la Chimie în tabelul lui Mendeleev între aluminiu şi indiu, plasate deasupra şi sub el în tabel. Nu e o coincidenţă amplasarea lângă aluminiu, pentru că galiul şi acest metal interacţionează într-un mod interesant. Şi aflăm asta pe "pielea" unui iPhone 6.

Canalul YouTube TechRax a făcut rost de 500 de grame de Galiu, care e un material maleabil, dar care deteriorează rapid aluminiul. El transformă acest metal într-un material foarte fragil, care crapa, se poate decoji şi deteriora imediat. Pentru început YouTuberul a zgâriat spatele terminalului Apple, pentru că Galiul să intre mai rapid în contact cu aluminiul şi mai adânc.

Apoi a fost turnat Galiu lichid peste iPhone 6, în acea stare el arătând că Terminatorul topit din filmele mai vechi. În aceste condiţii terminalul a fost lăsat peste noapte acoperit cu ineditul element chimic. După jumătate de zi iPhone-ul arata de parcă a... "mucegăit". Handsetul continua să funcţioneze, dar are rezistenţa unei bucăţi de pandişpan într-o zi cu 40 de grade temperatura la umbra. Practic tot spatele terminalului se poate decoji cu mâna foarte uşor, aluminiul fiind complet "mâncat" de Galiu.

La final se lăsa şi cu fum şi probabil cu substanţe toxice, deci nu vă recomandăm acest experiment, chit că vă tentează Galiul din laboratorul de Chimie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×