HTC U11 intră direct pe locul întâi în topul DxOMark, cu 90 de puncte; Samsung Galaxy S8 se clasează sub Google Pixel

3.203 ori
<b>HTC U11 intră direct pe locul întâi în topul DxOMark, cu 90 de puncte; Samsung Galaxy S8 se clasează sub Google Pixel</b>Un lucru pe care taiwanezii de la HTC l-au scos în prim-plan în această dimineață odată cu lansarea flagship-ului U11 a fost acela că telefonul a fost deja testat de către experții foto DxOMark care i-au acordat un scor de 90 puncte. U11 devine astfel

Aşteptam cu nerăbdare testele foto DxOMark pentru cele mai noi flagship-uri ale acestui an, pentru a vedea cum stau modele ca Samsung Galaxy S8 sau LG G6. Iată că etalonul testelor de cameră a reuşit totuşi să testeze şi proaspăt anunţatul HTC U11, care produce o surpriză, fiind propulsat direct pe primul loc în ierarhia site-ului. Obţine un scor record de 90 de puncte şi la doar câteva ore înainte de includerea sa în top şi Galaxy S8 şi-a făcut apariţia acolo. Pe ce loc aflaţi mai jos.

HTC U11

În primul rând HTC U11 vine cu o cameră de 12 megapixeli în spate, cu dechidere F/1.7 şi tehnologie Ultrapixel de generaţie a treia. În față avem o cameră de 16 megapixeli. De remarcat că ale sale 90 de puncte îl plasează peste fostul campion, Google Pixel, care excela la captura low light şi era produs tot de către HTC. Samsung Galaxy S8 şi camera sa Dual Pixel de 12 MP ajunge pe locul 3, cu 88 de puncte şi la egalitate cu HTC 10, Galaxy S7 Edge şi Xperia X Performance.

Mostra foto HTC U11

Şi pentru că ne place să disecăm astfel de lucruri, hai să vedem cum s-a comportat fiecare telefon în testele DxOMark. Vă spun sincer că acea captură din Londra cu Milennium Wheel şi acel gard aurit e numai bună de un tablou sau de o vedere. HTC U11 are un dynamic range excelent, o textură perfectă a obiectelor si apei, aşa cum remarcăm şi la apa Senei din fotografia de mai jos.

Mostra foto HTC U11

Singurul său "păcat" ar fi faptul că iluminează prea mult unele cadre. Cele mai multe puncte le-a obţinut la autofocalizare, culmea, fix atributul care de obicei consacra Samsung. Culorile au obţinut doar 85 de puncte, semn că ele puteau fi mai realiste. Detaliile au fost excelente atât la exterior, cât şi la interior şi în condiţii low light, iar blitzul a creat expuneri bune şi un balans de alb excelent.

Filmarea a beneficiat de o autofocalizare precisă şi rapidă, cu tracking bun, stabilizarea a fost la rândul său excelentă, cu 90 de puncte, dar există şi o uşoară pierdere de detalii la filmare low light şi o uşoară tremurare a imaginii la panning. Detaliile sunt de top.

Să vedem acum cum stă Galaxy S8 la DxOMark.

Intrigat de spusele colegului Alex şi anume că Galaxy S8 stabilizează aproape la fel de lin ca şi Sony Xperia cu Steadyshot m-am uitat direct peste stabilizare şi se pare că aşa este si la DxOMark. Galaxy S8 stabilizează excelent, având 91 de puncte la acest capitol. Autofocalizarea este şi ea premiată pentru viteză şi precizie, cu 93 de puncte.

Mostra foto Samsung Galaxy S8

Din păcate flagship-ul Samsung a pierdut din scor la artefacte şi pare să piardă detalii în zonele de contrast scăzut, indiferent de iluminare. Detaliile fine ale culorilor se estompează şi ele puţin. Pe de altă parte culorile au fost apreciate pentru realism şi dynamic range-ul la nivel de umbre a primit un like. De remarcat că la capitolul captură video, DxOMark aproape că nu a avut reproşuri.

Mostra foto Samsung Galaxy S8

Doar ceva "zgomot" în condiţii low light şi nişte tremurat la panning, în rest perfecţiune. Expunerea e bună, dynamic range-ul e wide şi culorile sunt excelente. Până şi filmarea low light e fără cusur.

Pentru omul de rând cele două telefoane sunt foarte apropiate ca performanțe foto, dar experţii sesisează cele mici detalii, precum artefactele sau micile diferenţe de nuanţe de culoare în anumite condiţii de iluminare. Cert este că avem un nou campion foto la această autoritate a testelor, HTC U11. Să vedem acum unde vor fi în top LG G6 sau Xperia XZ Premium.

Puteţi vedea testele complete foto ale lui Galaxy S8 aici pe site-ul DxOMark, iar pe cele ale lui HTC U11 aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×