iPhone câştiga teren în Europa, pe măsură ce tot mai mulţi utilizatori Android trec la acest telefon

Autor:  | Publicat în:  Statistici 1.162 ori
<b>iPhone câştiga teren în Europa, pe măsură ce tot mai mulţi utilizatori Android trec la acest telefon</b>Europa a fost &icirc;nlocuită cu China &icirc;n ultimul trimestru drept cea mai mare piaţa de produse Apple, dar acum şi Europa e pe creştere, cel puţin c&acirc;nd vine vorba de iPhone. Peste 30% dintre clienţii noi Apple din Europa au făcut...

Europa a fost înlocuită cu China în ultimul trimestru drept cea mai mare piaţa de produse Apple, dar acum şi Europa e pe creştere, cel puţin când vine vorba de iPhone. Peste 30% dintre clienţii noi Apple din Europa au făcut trecerea de la Android, conform Kantar.

Cele 5 mari ţări europene înregistrează o cotă de piaţă de 20.3% pentru iPhone, o creştere cu 1.8% faţă de anul 2014. Între timp cota de piaţă a lui Android a scăzut cu 3.1% în ultimul an, dar rămâne totuşi dominantă pe piaţă, cu 68.4%. În zona urbană a Chinei Apple a înregistrat o creştere de cota până la 26.1%, faţă de 17.9% anul trecut.

Clasa de mijloc a Chinei e în ascensiune, de aici şi evoluţia vânzărilor Apple. Tot Kantar, care a realizat acest studiu prezice şi că Apple Watch va ajuta la creşterea de vânzări iPhone. iPhone 6 şi iPhone 6 Plus reprezintă deja 18% din toate modelele de telefoane Apple din SUA, iar 64% dintre utilizatorii iPhone au un model iPhone 5 sau mai nou, deci pot interacţiona cu Apple Watch fără probleme.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×