Google câştigă în sfârşit îndelungatul proces cu Oracle, a avut dreptul să folosească API-urile Java în Android

1.248 ori
<b>Google câştigă în sfârşit îndelungatul proces cu Oracle, a avut dreptul să folosească API-urile Java în Android</b>Deși bătălia dintre Google și Oracle nu a fost atât de mediatizată ca cea dintre Apple și Samsung, și aceasta s-a desfășurat aprig și pe sume gigantice. Din fericire, procesul ajunge acum la final, Google primind câștig de cauză din partea tribunalului

Bătălia dintre Oracle şi Google în tribunale nu a fost la fel de mediatizată precum cea dintre Samsung şi Apple, dar s-a desfăşurat aprig şi pe sume gigantice. Se pare că acest duel a ajuns la final, cu Google câştigătoare.

Juriul a decis că Google a avut dreptul să folosească API-urile Java în cadrul lui Android. E vorba despre structura, secvența şi organizarea de API, care au fost certificate drept bunuri de utilizare fără licenţă. La un termen precedent, instanţa găsise că există câteva aspecte ale API-ului ce meritau copyright, astfel că Oracle ceruse despăgubiri.

În culise această dispută e considerată o răzbunare a fondatorului Oracle, Larry Ellisson faţă de succesul lui Android, care ar putea să fi pornit de sub aripa Oracle şi nu Google, dacă exista mai multe inspiraţie. De fiecare dată când uriaşa firma cu clădiri de birouri în nordul Bucureştiului a atacat Google pe această temă, ei au răspuns că Java e prin definiţie open source, deci nu există copyright şi licenţe.

Evident vor exista apeluri, dar nici Harvey Specter din Suits nu ar mai putea câştiga procesul ăsta.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×