iPhone genereaza 66% din traficul web mobil

1.229 ori
<b>iPhone genereaza 66% din traficul web mobil</b>Cand vine vorba de web browsing pe mobil, terminalul Apple iPhone iese in evidenta, datorita experientei de browsing multi-touch, pe care o ofera acesta. De fapt, handsetul a ajuns atat de popular, incat cei de la Net Applications estimeaza ca iPhone (2G...

Cand vine vorba de web browsing pe mobil, terminalul Apple iPhone iese in evidenta, datorita experientei de browsing multi-touch, pe care o ofera acesta. De fapt, handsetul a ajuns atat de popular, incat cei de la Net Applications estimeaza ca iPhone (2G si 3G) genereaza 66.61% din traficul web mobil.

Vestea despre incredibila cota de piata detinuta de telefonul produs de Apple in segmentul web mobil vine pe fondul anuntului ca iPhone OS este responsabil pentru 51% din traficul web de pe smartphone-urile din SUA. iPhone OS, bazat pe Mac OS reprezinta totusi doar 0.5% dintre sistemele de operare utilizate pentru surfingul web pe mobil.

Totusi, asta nu a oprit popularul telefon cu ecran multi-touch sa obtina o cota de piata a traficului web mobil de 9 ori mai mare decat cea a terminalelor Windows Mobile, care detin doar 6.91% din traficul web. De mentionat este si faptul ca Android OS se afla la egalitate cu Symbian, ambele detinand un procent de 6.15% din traficul web pe mobil.

Vestea este proasta pentru Nokia, care aparent nu ofera experienta de browsing dorita de utilizatori, dar buna pentru Google si developerii parteneri, de vreme ce sistemul lor de operare a ajuns in doar un an la performantele obtinute de Symbian in toata existenta sa.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×