iPhone, in scadere de popularitate in Romania

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.678 ori
<b>iPhone, in scadere de popularitate in Romania</b>Un studiu al companiei de cercetare GfK afirma ca faimosul iPhone, telefonul produs de Apple a cunoscut un declin al cotei de piata in ultimele luni in Romania. Este vorba de piata locala de smartphone-uri, din care handsetul detinea 12.7% la finalul...

Un studiu al companiei de cercetare GfK afirma ca faimosul iPhone, telefonul produs de Apple a cunoscut un declin al cotei de piata in ultimele luni in Romania. Este vorba de piata locala de smartphone-uri, din care handsetul detinea 12.7% la finalul lunii septembrie.

In aprilie cota de piata a terminalului era de 15.4%, ea scazand la 12.8% in mai. Acelasi studiu afirma ca telefonul oferit local de Orange Romania si partenerii sai a fost vandut in peste 1397 de unitati in luna septembrie, dintr-un total de 11.000 de unitati ale pietei de smartphone.

La nivel local, la capitolul smartphone-uri, Nokia domina clar, cu o cota de piata de 60.2%, in crestere fata de cea de 49.9% din mai si cea de 37.6% in aprilie. Pe locul doi se afla modelele BlackBerry, produse de Research in Motion, acestea avand o cota de piata de 13.1%. Imediat dupa iPhone, pe locul 4 ii descoperim pe cei de la HTC, cu un procent de 6.7% din totalul pietei romanesti de smartphone-uri (in septembrie).

La nivel global, Apple a depasit Nokia la capitolul profitabilitate, datorita aceluiasi iPhone. Vanzarile handsetului au adus pentru Apple un profit operational de 1.6 miliarde de dolari in al treilea trimestru.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×