iPhone, in scadere de popularitate in Romania

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.667 ori
<b>iPhone, in scadere de popularitate in Romania</b>Un studiu al companiei de cercetare GfK afirma ca faimosul iPhone, telefonul produs de Apple a cunoscut un declin al cotei de piata in ultimele luni in Romania. Este vorba de piata locala de smartphone-uri, din care handsetul detinea 12.7% la finalul...

Un studiu al companiei de cercetare GfK afirma ca faimosul iPhone, telefonul produs de Apple a cunoscut un declin al cotei de piata in ultimele luni in Romania. Este vorba de piata locala de smartphone-uri, din care handsetul detinea 12.7% la finalul lunii septembrie.

In aprilie cota de piata a terminalului era de 15.4%, ea scazand la 12.8% in mai. Acelasi studiu afirma ca telefonul oferit local de Orange Romania si partenerii sai a fost vandut in peste 1397 de unitati in luna septembrie, dintr-un total de 11.000 de unitati ale pietei de smartphone.

La nivel local, la capitolul smartphone-uri, Nokia domina clar, cu o cota de piata de 60.2%, in crestere fata de cea de 49.9% din mai si cea de 37.6% in aprilie. Pe locul doi se afla modelele BlackBerry, produse de Research in Motion, acestea avand o cota de piata de 13.1%. Imediat dupa iPhone, pe locul 4 ii descoperim pe cei de la HTC, cu un procent de 6.7% din totalul pietei romanesti de smartphone-uri (in septembrie).

La nivel global, Apple a depasit Nokia la capitolul profitabilitate, datorita aceluiasi iPhone. Vanzarile handsetului au adus pentru Apple un profit operational de 1.6 miliarde de dolari in al treilea trimestru.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×