Japonia dă lovitura! Minerale rare descoperite În Pacific, indispensabile pentru producția de electronice

Autor:  | Publicat în:  Resurse 2.316 ori
<b>Japonia dă lovitura! Minerale rare descoperite În Pacific, indispensabile pentru producția de electronice</b>Japonia ar putea beneficia de un avantaj uriaș la capitolul resurse în perioada următoare, echipele sale de cercetători descoperind depozite impresionante de minerale rare. Acestea pot fi utilizate pentru producția de gadgeturi și device-uri...

Japonia ar putea beneficia de un avantaj uriaș la capitolul resurse în perioada următoare, echipele sale de cercetători descoperind depozite impresionante de minerale rare. Acestea pot fi utilizate pentru producția de gadgeturi și device-uri electronice, un kilometru pătrat de depozite subacvatice minerale fiind de ajuns pentru a acoperi o cincime din consumul global anual de minerale.

Descoperirea a fost realizată de către o echipă consusa de către Yasuhiro Kato, profesor asociat de științe ale pământului la Universitatea din Tokyo. Solul submarin cu resursele prețioase se afla la o adâncime de 3500 până la 6000 de metri în 78 de locuri diferite. O treime dintre aceste zone bogate în minerale includ materiale rare, precum yttrium, conform aceluiași Kato.

Să vedem cine va beneficia de acest avantaj enorm, de vreme ce mineralele se afla în ape internaționale la est și vest de Hawaii, deci și SUA ar putea profita de resurse. Per total, avem de-a face cu depozite de 80 până la 100 de miliarde de metri cubi de materiale rare, în comparație cu rezervele globale confirmate de către autoritatea geologică din SUA, de 110 milioane de tone din China, Rusia și SUA.

Aceste zăcăminte sunt bogate în gadoliniu, lutețiu, terbiu și dyspropsium, utilizate pentru fabricarea de televizoare și mașini hibrid.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×