Jolla lansează Sailfish OS 3, care ajunge pe Xperia XA2; Iată ce e nou

1.369 ori
<b>Jolla lansează Sailfish OS 3, care ajunge pe Xperia XA2; Iată ce e nou</b>După luni bune în care nu am mai auzit nimic de sistemul de operare Sailfish OS, iată că astăzi compania din spatele acestei soluții și anume Jolla anunță lansarea lui Sailfish OS 3. Acest release ajunge și pe smartphone-ul Sony Xperia XA2

În această vară scriam despre Jolla Sailfish OS, care ajungea la versiunea 2.2.0, iar acum apare şi Sailfish OS 3. De ceva vreme finlandezii de la Jolla au renunţat să mai producă terminalele proprii şi se axează doar pe dezvoltarea software. Softurile lor ajung pe multiple terminale mobile, mai ales cele cu Android.

Sailfish OS 3

Sailfish 3 vine ca soluţie pentru mediile corporate şi un sistem de operare mobil ultra securizat şi fluid. E gândit şi pentru cei care sunt pasionaţi de tweaking şi tinkering, cei care se joacă des cu ROM-uri, rooting şi flashing. Sailfish X, varianta descarcabilă de Sailfish OS pentru publicul larg vine cu suport pentru câteva modele Sony Xperia şi poate fi instalat gratuit. Sailfish OS îşi trage seva de la Nokia şi proiectul MeeGo, dar s-a maturizat la generaţia a treia.

Sailfish OS 3

Aceasta este mai sigură şi mai eficientă, open source şi gândită pentru mediul corporate. Vine cu MDM (Mobile Device Management), soluţii VPN complet integrate, WiFi enterprise, criptare de date şi performanţă îmbunătăţită. Sailfish OS este oferit în regiuni ca Rusia, America Latină şi China, dar există şi potenţial de extindere. Sailfish OS 3.0 are un look nou, un nou meniu în zona superioară, noi gesturi de input pe tastatură și noi funcţii ale camerei.

Sailfish OS 3

Primeşte şi suport USB OTG şi poate fi instalat pe telefoanele Sony Xperia XA2, XA2 Ultra, XA2 Plus, dar şi pe modelele Xperia X mai vechi (in varianta Sailfish X). Găsiţi detalii şi linkuri de download pentru noul Sailfish aici. Interfaţa este ultra minimalistă, amintind de simplitatea lui Windows Phone, Maemo şi MeeGo cumva, mai ales la zonele de Setări/Notificări/Meniuri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×