Jolla pregătește Sailfish OS, prezentarea pe 21 noiembrie

1.851 ori
<b>Jolla pregătește Sailfish OS, prezentarea pe 21 noiembrie</b>Cu atenția îndreptată spre iOS, Android și Windows Phone 8 uite că a trebuit să primim un pont de la un cititor spre a ne aduce aminte de Jolla și stagiul în care a ajuns. Știți că Nokia a ales să formeze un parteneriat cu Microsoft și...

Cu atenția Îndreptată spre iOS, Android și Windows Phone 8 uite că a trebuit să primim un pont de la un cititor spre a ne aduce aminte de Jolla și stagiul În care a ajuns. Știți că Nokia a ales să formeze un parteneriat cu Microsoft și telefoanele de top ale companiei să ruleze acest software. În 2011 ne-au adus Nokia N9 cu MeeGo care a stârnit multe reacții pozitive.
Â

Totuși, Nokia a ales să părăsească MeeGo. Nokia N9 a fost primul și ultimul smartphone cu software dezvoltat de o Întreagă echipă. Normal că s-a ajuns la o politică de reducere a costurilor și o parte din echipa MeeGo a ales să plece și să formeze Jolla. Aceștia au primit repede sprijin din partea unor operatori de telefonie cât și din partea unor producători hardware. Există interes În piață spre a dezvolta și alte sisteme de operare pe lângă deja celebrele Android de la Google, iOS de la Apple, Windows Phone 8 de la Microsoft, BlackBerry OS de la RIM. Ultimul fiind pe o pantă descendentă.

Vestea bună este că nu mai avem mult de așteptat până să vedem rezultatele Jolla. Aceștia au folosit kernelul din spatele MeeGo, dar promit o interfață grafică unică. Pe 21 noiembrie va fi un demo al noului sistem de operare mobil denumit Sailfish. Am Înțeles că poate rula și aplicații Android, asta Înseamnă o deschidere mare și mai ales către o piață cu sute de mii de aplicații. Pe 22 noiembrie va fi făcut public un SDK la Sailfish OS.

Dacă impresiile vor fi pozitive și vor găsi sprijin În cadrul companiilor ce produc hardware s-ar putea ca Jolla și al său O.S. să devină un competitor serios. În 2013 vor sosi Firefox OS / defunctul Boot to Gecko, Tizen OS / pe ruinele Bada, BB 10 / speranța RIM de a reveni pe un trend pozitiv.

Puteți urmări lansarea live la adresa: http://jolla.com/

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×