Kodak versus Apple și RIM: 1 miliard de dolari despăgubiri de la companiile reclamate

Autor:  | Publicat în:  Kodak 1.046 ori
<b>Kodak versus Apple și RIM: 1 miliard de dolari despăgubiri de la companiile reclamate</b>Kodak a anunțat recent că dorește despăgubiri în valoare de 1 miliard de dolari de la giganții Apple și RIM, pentru faptul că aceștia au uitlizat o tehnologie implementată pe camerele digitale încorporate de aceste companii în terminalele lor...

Kodak a anunțat recent că dorește despăgubiri în valoare de 1 miliard de dolari de la giganții Apple și RIM, pentru faptul că aceștia au uitlizat o tehnologie implementată pe camerele digitale încorporate de aceste companii în terminalele lor mobile. Comisia Internațională de Comerț a anunțat că va revizui precedenta decizie în acest caz, care a dat dreptate celor de la Apple și RIM.

Aparent, companiile nu încalca vreun brevet Kodak, dar acum investigația a fost reluata. Despre ce e vorba mai exact? Brevetele despre care se vorbește implică preview-uri ale imaginilor cu rezoluții scăzute realizate de către camere. Kodak a primit deja aproape 1 miliard de dolari din partea LG și Samsung, pentru utilizarea aceleiași tehnologii.

Singura problemă cu implicarea ITC (International Trade Commission) este că autoritatea nu va impune despăgubiri ci va bloca importurile produselor care încalcă un anumit brevet. Acesta pare un motiv de solid pentru a acorda despăgubiri, chiar și fără un ordin din partea autorităților. Kodak a dat inițial în judecată Apple în ianuarie 2010, iar această căutare a despăgubirilor se asociază cu starea financiară proastă a companiei producătoare de tehnologie foto.

Anul trecut Kodak a obținut doar 7.2 miliarde de dolari venituri, jumătate din suma din 2005, iar la ora actuală, compania câștigă mai mult din brevete decât din produse reale. Licențele sale sunt folosite de nume mari, precum Motorola, LG, Sony Ericsson și Nokia.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×