La ce mă aștept de la Mobile World Congress 2013 (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.602 ori
<b>La ce mă aștept de la Mobile World Congress 2013 (Editorial)</b>Suntem în ultimele zile ale lunii ianuarie, iar dacă vine februarie, atunci înseamnă că ne apropiem de începutul lui Mobile World Congress 2013. Evenimentul tech de anvergură are loc la Barcelona și vom avea și noi un trimis acolo, în persoana...

Suntem în ultimele zile ale lunii ianuarie, iar dacă vine februarie, atunci înseamnă că ne apropiem de începutul lui Mobile World Congress 2013. Evenimentul tech de anvergură are loc la Barcelona și vom avea și noi un trimis acolo, în persoana redactorului Emil Dragotă. Astăzi vă prezint așteptările mele pentru acest eveniment, luând în calcul toate scăpările de până acum, speculații, predicții și zvonuri. Haideți să analizăm viitoarele produse pe branduri!

Huawei

Huawei vine la MWC 2013 cu multe de dovedit. Produsele lor prezentate la MWC 2012 erau promițătoare, dar au ajuns prea târziu în Europa pentru a mai conta pe piață. Compania chineză vine la MWC 2013 cu un nou candidat la titlul de cel mai subțire smartphone al momentului, Ascend P2 S. Apoi îl avem și pe Ascend P2, handset quad core, cu ecran 1080p și camera de 13 megapixeli. Am putea să vedem și cel puțin două telefoane Windows Phone, Ascend W1, deja anunțat oficial și modelul W2, care rămâne un mister. E posibil să vedem și o tabletă, dar nu pot garanta.

Nokia

Nokia și-a confirmat recent prezenta la MWC 2013, cu o conferință specială în primele zile ale evenimentului. De la finlandezi ne așteptam la un telefon Nokia Lumia cu camera Pureview la potențial maxim, nu doar senzorul foto de pe Lumia 920. Se vorbește despre un cameraphone EOS cu Windows Phone 8 și camera de 41 de megapixeli și de un model numit Catwalk, un smartphone high end de la Nokia. De asemenea se speculează că finlandezii vor renunța la policarbonat în favoarea unor carcase din metal și vor aduce și mici modificări designului deja clasic al seriei Lumia. Cu puțin noroc se va concretiza și phabletul Nokia Juggernaut, cu tot cu stylus și o tabletă Windows RT, pe care o așteptam de mai bine de un an.

Samsung

Samsung are pregătite multe bunătăți pentru MWC 2013, în special tablete. E vorba mai ales despre Galaxy Note 8.0, care deja e arhicunoscut de noi, fiind subiectul a scăpări ce au presupus imagini, randari, fotografii de presă, fotografii hands on, specificații și chiar și prețul. Acesta este un terminal de 8 inch, cu stylus, CPU quad core, 2 GB RAM și camera de 5 megapixeli. Apoi vine seria Galaxy Tab 3, cu modele de 8 inch și 10 inch, se pare, plus un misterios Galaxy Tab 3 Plus. Mă aștept facem cunostiinta la fața locului cu modele precum Galaxy S II Plus, Galaxy Grand și poate și un prototip de terminal cu CPU big.LITTLE. Nu m-ar mira că Samsung să prezinte și o tabletă Windows 8/Win RT sau un device nou Windows Phone 8, deoarece Samsung Ativ S a fost deja anunțat în august și de atunci nu a mai apărut vreun model WP8 (în afară de Odysey, dar doar pentru SUA).

HTC

HTC M7 și HTC Sense 5.0 sunt principalele produse pe care HTC le aduce în Barcelona și e bizar că nu au mai existat și alte scăpări în afară de aceste modele. Nu aș vrea să mă grăbesc să critic, dar anul trecut HTC a venit cu o serie One atractivă la MWC 2012 și ar fi păcat că la un an după acestea să aducă un singur smartphone, fie el și ultra mega dotat și arătos. O surpriză plăcută ar fi un phablet HTC, dar nu ar strica nici o tabletă, deoarece au trecut 2 ani de când HTC Flyer a fost anunțat deja... E posibil să mai vedem cel puțin un telefon midrange cu Android și unul cu Windows Phone 8.

Sony

Sony are două produse noi deja prezentate în această lună: telefonul Xperia Z (și varianta ZL) și tableta Sony Xperia Tablet Z. Ambele vor fi prezente la MWC 2013, pentru hands on, dar noi ne așteptăm și la alte terminale interesante. Ar fi drăguț să vedem Sony aplicându-și cunostiintele pe partea de design, cu o tabletă ultraslim metalică, care să ruleze Windows RT. în plus, unii dintre noi încă visează la un Xperia Play 2. în schimb, bănuiesc că vom primi încă o dată o serie de terminale midrange Xperia, rezistente la apă și cu dotări pe care le putem prezice ușor. și încă există și unii fani Sony care așteaptă învierea lui Cybershot și Walkman... Poate vom vedea pe viu și acel model de 6.1 inch de la Sony, despre care se tot vorbește.

LG

LG stă cam de mult timp departe de segmentul de tablete și ar putea aduce ceva deosebit la MWC 2013. Ce e sigur e că îl vom vedea pe LG Optimus G Pro/G2 la show, model superdotat, cu ecran de 5 inch Full HD, procesor quad core Snapdragon, Android 4.1 și camera de 13 megapixeli. Nu ar strica și că LG să ne aducă și un phablet mai deosebit decât Optimus Vu și Vu 2, poate ceva cu adevărat pe măsura lui Galaxy Note II.

ASUS

ASUS are modelele MeMo Pad noi de prezentat, plus cine știe, poate un mic teaser pentru PadFone 3 și poate o surpriză cu Windows Phone. Se vorbea la un moment dat despre un PadFone cu Windows Phone 8 și Windows 8, dar cred un asemenea produs nu e gata încă. în schimb, consider că vom mai vedea câteva tablete hibrid cu Windows 8, un All în One PC nou, poate și sunt sigur că ASUS va vrea și un refresh al seriei Eee Transformer. Ar putea face saltul la rezoluțiile Rețină de această dată și știm că ASUS plusează mereu la capitolul CPU, deci să nu vă mirați dacă prima tabletă Tegra 4 sau big.LITTLE va fi a lor.

Cam acestea ar fi așteptările și predicțiile mele pentru Mobile World Congress 2013. îmi cer scuze dacă am uitat vreun brand, dar pentru asta secțiunea comentarii va sta la dispoziție pentru completări. Evident, vom avea parte și de lansări din partea Lenovo, ZTE, Meizu, Fujitsu, Panasonic și alte branduri asiatice, dar planurile lor nu ne sunt cunoscute. Aștept cu nerăbdare să văd cum va arăta standul Google în acest an, deoarece acesta ne surprinde mereu plăcut.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×