LeEco are probleme financiare serioase, a cheltuit şi s-a întins mai mult decât îi e plapuma

1.559 ori
<b>LeEco are probleme financiare serioase, a cheltuit şi s-a întins mai mult decât îi e plapuma</b>Deși privită din exterior, situația companiei LeEco pare a fi cum nu se poate mai roz, se pare că de fapt firma chineză are probleme financiare serioase. Aparent, compania a cheltuit foarte mult în ultima perioadă, și astfel s-a întins peste plafonul

În ziua de azi, când azi eşti companie mare şi mâine eşti scrum, ne place să vedem cum se ridică din nimic un nou gigant şi ne pare rău când o companie promiţătoare sfârşeşte rău. Am văzut că Xiaomi a avut o ascensiune fulminantă pentru ca în ultimii 2 ani să se lovească şi de o încetinire a creşterii, iar acum LeEco are probleme serioase cu finanţele.

Acest "Netflix al Chinei" era pe cai mari, debutând în SUA recent printr-un eveniment de gală, la pachet cu maşini electrice LeEco, televizoare, headseturi VR şi telefoane. Se pare că totul a evoluat prea mult şi prea rapid, conform lui Jia Yueting, cofondator al companiei. Acţiunile LeEco se află în picaj de cel puţin câteva săptămâni şi la aflarea veştilor de azi au scăzut şi mai mult.

Şeful companiei a recunoscut că acest conglomerat încropit rapid riscă să rămână fără bani, pentru că s-a extins în prea multe zone. Nu poţi să concurezi cu Tesla când eşti DOAR un producător de telefoane şi o firmă de streaming video, asta e clar. Printr-o scrisoare lungă, Jia Yueting şi-a cerut scuze acţionarilor şi a promis că îşi va reduce salariul la 15 cenţi şi va lua o serie de măsuri pentru a încetini spirală negativă a companiei.

LeEco a cheltuit foarte mult în ultimul an, precum cele 2 miliarde de dolari pentru achiziţia producătorului de televizoare Vizio, plus investiţii uriaşe într-o fabrică de automobile electrice şi un fost sediu Yahoo unde va avea mii de angajaţi. Jia este un miliardar care se află şi în comitetul de conducere al celor de la Coolpad, iar la aflarea acestor veşti şi acţiunile lor au picat cu 25%.

Prima strategie va fi cea de reducere a ofertelor speciale ce aduceau smartphone-uri la preţuri ridicole şi oprirea proiectelor ce consumă prea mulţi bani. Aflaţi că acţiunile LeEco au picat cu o treime de la începutul anului şi viitorul începe să sune nesigur pentru chinezi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×