Facebook ar lucra în secret la un telefon modular; indicii apar în oferte de joburi în departamentele companiei

1.061 ori
<b>Facebook ar lucra în secret la un telefon modular; indicii apar în oferte de joburi în departamentele companiei</b>Dacă vă amintiți, cu ceva ani în rmă cei de la Facebook au lansat în parteneriat cu HTC un smartphone focusat în jurul rețelei de socializare de față - un terminal ce nu s-a bucurat de succesul plănuit de către companie. Acum, Facebook ar lua în calcul

Ideea unui "Facebook Phone" nu e nouă deloc şi cel mai aproape de această idee am ajuns cu acele modele precum HTC ChaCha sau Salsa, care veneau cu un buton dedicat Facebook. Apoi l-am avut şi pe HTC First, care s-a dovedit a fi un eşec cu câţiva ani în urmă. Ei bine, acum lucrurile au devenit cu adevărat serioase şi se lucrează la ceva special.

Trei persoane asociate proiectului Google Ara de telefoane modulare ar fi plecat la Facebook şi lucrează la divizia "Building 8" a companiei lui Zuckerberg. Această secţiune e înconjurată de secretomanie şi include nume mari de la Motorola, Tesla, Apple sau Amazon, plus foşti angajaţi Google. Achiziţiile firmei şi angajaţii par să indice sosirea unui produs modular şi mobil.

Building 8 lucra iniţial la camere ce filmau şi fotografiau la 360 de grade şi chiar foşti şefi din domeniul Apărării şi Securităţii se aflau în acest proiect. Zuckerberg însuşi a declarat despre misteriosul segment al companiei că se ocupă cu realitate virtuală şi augmentată, AI şi conectivitate. Totuşi, postari de joburi recente par să indice că Building 8 are nevoie de experţi în design industrial, inginerie, electronică, software, aplicaţii, servicii şi furnizare de produs.

Toate acestea împreună sună a terminal mobil, cel mai probabil smartphone şi acolo unde Project Ara a eşuat, Facebook ar putea reuşi. Android pare a fi OS-ul acestui nou device, mai ales dacă ne luăm după aceleaşi postari de joburi şi Facebook ar putea produce şi accesorii speciale şi module pentru nou venit. În cel mai rău caz din proiect va ieşi măcar o pereche de ochelari smart, dacă tot a surprins lumea Snapchat cu ai săi Spectacles, dovedind că se poate.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×