Lenovo e lider global pe piața PC-urilor, conform IDC și Gartner; Livrează mai multe terminale mobile decât PC-uri În ultimul trimestru!

Autor:  | Publicat în:  Lenovo 799 ori
<b>Lenovo e lider global pe piața PC-urilor, conform IDC și Gartner; Livrează mai multe terminale mobile decât PC-uri În ultimul trimestru!</b>IDC și Gartner au publicat săptămâna trecută rapoartele despre producători din piața IT pe anul 2013, iar Lenovo stă&nbsp;destul de bine cu această ocazie. Compania este lider global pe piața PC, pentru al patrulea trimestru la rând. &nbsp;...

IDC și Gartner au publicat săptămâna trecută rapoartele despre producători din piața IT pe anul 2013, iar Lenovo stă destul de bine cu această ocazie. Compania este lider global pe piața PC, pentru al patrulea trimestru la rând.

Raportul IDC pe trimestrul 4 din 2013 arată că Lenovo a obținut o cotă de 18.6%, față de 16.1% în trimestrul 4 din 2012, în vreme ce cifrele Gartner arata o cotă de 18.1% în același trimestru din anul trecut. Președintele Lenovo, Yang Yuanqing a declarat că în acest moment compania pe care o conduce e pe primul loc pe piața PC-urilor și pe locul 2 în segmentul PC + tablete.

De asemenea Lenovo ocupa locul 3 în categoria Smart Connected Devices (PC, tablete, smartphone) la nivel global. Foarte interesant mi se pare faptul că Lenovo a livrat mai multe telefoane și tablete decât PC-uri, adică 14.6 milioane versus 14 milioane în ultimul trimestru. Tot din zona smartphone, Lenovo a devenit producătorul numărul 2 în China și numărul 4 la nivel global, cu un profit solid.

Pentru 2014 așteptările sunt mari, Lenovo având toate șansele să termine pe podiumul producătorilor de tablete.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×