Lenovo putea achiziționa HTC și BlackBerry până de curând... De ce Motorola!?

975 ori
<b>Lenovo putea achiziționa HTC și BlackBerry până de curând... De ce Motorola!?</b>știm că Lenovo a încercat în mai multe rânduri să achizitioneze BlackBerry, iar în ultimele luni s-a vorbit și despre o posibilă cumpărare a celor de la HTC. Ei bine nu pot decât să mă întreb cum de tocmai Motorola a fost achiziționata de...

știm că Lenovo a încercat în mai multe rânduri să achizitioneze BlackBerry, iar în ultimele luni s-a vorbit și despre o posibilă cumpărare a celor de la HTC. Ei bine nu pot decât să mă întreb cum de tocmai Motorola a fost achiziționata de către firmă chineză.

Vă reamintesc că în urmă cu 2 zile Lenovo a anunțat oficial achiziționarea companiei Motorola de la Google pentru suma de 2.9 miliarde de dolari. Revenind la zvonurile legate de cumpărarea HTC, se pare că discuțiile erau atât de avansate încât contopirea celor două branduri era programată pentru finalul acestei luni.

în schimb Motorola a fost firma achiziționată, cel mai probabil de dragul creșterii prezenței Lenovo în SUA. Cu aproape 10 ani în urma Lenovo cumpăra IBM și datorită lor avea să ajungă un mare nume în industria PC și pe piața de laptopuri. Anul trecut Lenovo a cunoscut o explozie în lumea tabletelor și acum probabil vrea să conteze mai mult pe piața smartphone și asta va face începând cu cea mai cool piața din lume: SUA.

Recunoașterea brandului Motorola ar putea ajuta Lenovo să pătrundă și pe piețe unde nu prea are acces, precum America Latină sau zone ale Europei. Un alt motiv pentru care nu HTC a trecut în proprietatea Lenovo ci Motorola era valoarea mai mare a creatorului lui HTC One, care e evaluată la 3.8 miliarde de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×