LG anunță rezultatele financiare pe 2010 - Creștere În trimestrul 4, scădere la general

Autor:  | Publicat în:  LG 1.156 ori
<b>LG anunță rezultatele financiare pe 2010 - Creștere În trimestrul 4, scădere la general</b>Se pare că nu doar Nokia a avut un ultim trimestru și un an cu probleme, deoarece nici rezultatele financiare ale celor de la LG nu arată prea bine. Compania tocmai a anunțat rezultatele pe ultimul trimestru și pe 2010, an în care a înregistrat un...

Se pare că nu doar Nokia a avut un ultim trimestru și un an cu probleme, deoarece nici rezultatele financiare ale celor de la LG nu arată prea bine. Compania tocmai a anunțat rezultatele pe ultimul trimestru și pe 2010, an în care a înregistrat un profit operațional cu 93% mai mic decât în 2009.

Totuși, veniturile pe trimestrul 4 al anului trecut au fost cu 9.4% mai mari decât în trimestrul 3, dar per total ultimele 3 luni s-au soldat cu pierderi de 226.3 milioane de dolari. Secțiunea LG Home Entertainment a avut vânzări cu 16% mai mari, dar a înregistrat de asemenea pierderi. și LG Mobile a anunțat o creștere cu 8% la capitolul vânzări, în comparație cu trimestrul anterior, aportul principal avându-l modele de succes precum Optimus One.

Problema apare atunci când comparăm trimestrul 4 din 2010 cu cel din 2009, rezultând o diferență (în minus) de 15%. Previziunile pe următoarea perioadă sunt optimiste, cu modele precum Optimux 2X, Optimus Black și Optimus 3D gata să cucerească piață. LG rămâne în continuare producătorul numărul 2 de televizoare la nivel global.

Veniturile totale ale LG pe Q4 2010 au fost 13 miliarde de dolari, iar secțiunea LG Mobile a vândut un total de 30.6 milioane de handseturi în ultimul trimestru, o performanță impresionantă pentru producătorul asiatic, dar încă nu destul pentru a echilibra pierderile. Odată cu lansarea tabletei G-Slate ne așteptam la rezultate și mai bune ale acestui brand.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×