LG pregătește un telefon MeeGo? ZTE de asemenea interesați de platformă, după redirecționarea Nokia

Autor:  | Publicat în:  MeeGo 1.126 ori
<b>LG pregătește un telefon MeeGo? ZTE de asemenea interesați de platformă, după redirecționarea Nokia</b>Reuters ne informează că mari companii precum LG Electronics și-au arătat recent interesul față de platforma MeeGo, aflată până de curând sub tutela Nokia. Totuși, finlandezii și-au anunțat cu săptămâni bune în urmă parteneriatul cu...

Reuters ne informează că mari companii precum LG Electronics și-au arătat recent interesul față de platforma MeeGo, aflată până de curând sub tutela Nokia. Totuși, finlandezii și-au anunțat cu săptămâni bune în urmă parteneriatul cu Microsoft și intenția de a se axa pe Windows Phone 7, lăsând în plan secundar MeeGo și Symbian.

MeeGo este o platformă open source creată anul trecut prin fuzionarea OS-urilor bazate pe Linux ale celor de la Nokia și Intel (Maemo, respectiv Moblin). Valtteri Halla, membru al grupului de conducere MeeGo a declarat recent că vom vedea în curând produse cu acest OS la bord și asta în condițiile în care și Nokia promitea că va lansa măcar un terminal de acest gen în 2011.

Halla, care a lucrat ani întregi la divizia de software Linux de la Nokia a făcut recent trecerea la Intel, după anunțul cooperării finlandezilor cu Microsoft. Printre companiile interesate să ducă mai departe planurile MeeGo se numără atât LG, cât și ZTE sau operatorul China Mobiel. Deocamdată LG declară că nu intenționează să producă decât sisteme de infotainment auto bazate pe sistemul de operare menționat și nu telefoane.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×