LG pregătit a fabrica propriile procesoare pentru SMART TV, telefoane și tablete

Autor:  | Publicat în:  LG 1.547 ori
<b>LG pregătit a fabrica propriile procesoare pentru SMART TV, telefoane și tablete</b>Apple apelează la Samsung în ce privește procesoarele de pe smartphone-urile sale. Pe termen lung și-ar dori să încheie parteneriatul cu compania sud-coreeană și să le producă singuri. LG merge pe această cale și sunt informații cum că...

Apple apelează la Samsung în ce privește procesoarele de pe smartphone-urile sale. Pe termen lung și-ar dori să încheie parteneriatul cu compania sud-coreeană și să le producă singuri. LG merge pe această cale și sunt informații cum că debutul primelor lor CPU s-ar face la CES 2013 din Las Vegas.

Lucrează cu TSMC din China pentru procesul de fabricare. Ar fi un CPU optimizat pentru SMART TV-uri, iar pe viitor ar trece și spre telefoane & tablete. Mi se pare o mișcare logică din partea unui fabricant de telefoane inteligente, un pas firesc spre a obține un preț mai bun și a livra o experiență completă.

La LG ar lucra peste 500 de persoane pentru viitoarele procesoare, ei dețin licența pentru ARM de ceva timp și în particular pentru noul ARM Cortex-A15 care va fi baza a tot mai multe CPU de top.

Dintre companiile care-și produc singure procesoarele amintesc: Samsung, Sony și Huawei. Majoritatea apelează la Qualcomm pentru a-și “motoriza” telefoanele din ofertă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×