Licente WiMAX acordate si in Romania in 2008

2.128 ori
<b>Licente WiMAX acordate si in Romania in 2008</b>Vestea zilei este cu siguranta aprobarea unei Ordonante de Urgenta de catre Guvern astazi, care presupune implementarea sistemelor BWA de tip WiMAX, folosind spectrul radio in frecvente de 3600-3800 MHz, dupa cum ne informeaza xtrempc.ro. La ora actuala...

Vestea zilei este cu siguranta aprobarea unei Ordonante de Urgenta de catre Guvern astazi, care presupune implementarea sistemelor BWA de tip WiMAX, folosind spectrul radio in frecvente de 3600-3800 MHz, dupa cum ne informeaza xtrempc.ro.

La ora actuala banda de frecventa 3600-3800 MHz este folosita (si detinuta) de catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii, dar aceasta va trebui sa elibereze benzile de frecvente 3600-3657 MHZ si 3700-3757 MHz, dupa adoptarea ordonantei. Dupa aceasta procedura, ANRCTI va organiza o selectie competitiva pentru a determina companiile carora li se va acorda dreptul de utilizare a restului de frecvente radio.

Sistemele BWA de tip WiMAX sunt ideale pentru zonele rurale si furnizeaza servicii de telecomunicatii de mare viteza, acoperind pana la 65 km si bazandu-se pe tehnologii wireless. Prin intermediul ordonantei de urgenta de azi se pun bazele unui noi etape in evolutia tehnologica, dar si cea a telecomunicatiilor din Romania, imbunatatirea principala fiind disponibilitatea noii tehnologii in zone izolate, rurale sau sarace.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×