Lista companiilor interesate de achizitionarea Palm include nume mari ca Google, RIM, Lenovo si chiar Apple

961 ori
<b>Lista companiilor interesate de achizitionarea Palm include nume mari ca Google, RIM, Lenovo si chiar Apple</b>Inainte ca Palm sa ajunga pe mana celor de la HP, se punea problema unei liste substantiale de companii interesate de achizitionarea producatorului de terminale webOS. Business Insider afirma ca ar fi aflat cateva dintre aceste nume, unele chiar branduri...

Inainte ca Palm sa ajunga pe mana celor de la HP, se punea problema unei liste substantiale de companii interesate de achizitionarea producatorului de terminale webOS. Business Insider afirma ca ar fi aflat cateva dintre aceste nume, unele chiar branduri mari, precum RIM, Lenovo, Google sau... Apple.

Inainte ca HP sa fie declarata compania invingatoare, Palm a depus oficial documente in care erau mentionate 16 firme potential licitante si 4 finaliste. Acelasi document mentioneaza ca RIM, producatorul telefoanelor BlackBerry ar fi oferit in jur de 6-7 dolari pe actiune, fiind gata sa preia Palm, dar scazandu-si oferta in ultima clipa la doar 5.50 dolari pe actiune.

Lenovo ar fi facut o oferta tip actiune pentru actiune, dar aceasta tranzactie ar fi durat prea mult. Google a dorit sa cumpere doar portofoliul urias de patente Palm, dar compania nu a cedat chiar atat de usor. In cele din urma si Apple si-a varat nasul in licitatie, oferind 600 de milioane de dolari cash si refuzand sa pluseze.

HP a oferit dublu si a castigat licitatia. De ce acest interes pentru Palm? Putem spune ca marile companii doresc de fapt sutele de patente ale creatorului seriei Treo, fiind astfel protejate de procese, precum cele care afecteaza Apple, HTC si Nokia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×