Machiajul virtual prin relitate extinsă (augmented reality) e un trend care ia cu asalt lumea modei (Video)

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 737 ori
<b>Machiajul virtual prin relitate extinsă (augmented reality) e un trend care ia cu asalt lumea modei (Video)</b>Utilizarea funcţiei augmented reality pe telefoane precum cele din seria Xperia Z a fost legată p&acirc;nă acum mai degrabă de amuzament şi adăugarea de pălării de pirat şi dinozauri &icirc;n fundal. E drept că tot Sony promova jocurile...

Utilizarea funcţiei augmented reality pe telefoane precum cele din seria Xperia Z a fost legată până acum mai degrabă de amuzament şi adăugarea de pălării de pirat şi dinozauri în fundal. E drept că tot Sony promova jocurile augmented reality chiar pe PS Vita în 2012, dar acum această tehnologie e folosită şi în lumea modei cu mare succes.

Spre exemplu ModiFace este un startup augmented reality, care se ocupă de aplicaţii pentru mari companii din domeniul cosmeticelor, precum Sephora, P&G sau Unilever. Tot ce trebuie făcut este să accesaţi o tabletă din magazinele de cosmetice sau chiar telefonul personal şi să alegeţi diferite tipuri de ruj, blush-uri, fard de pleoape şi altele, ele fiind aplicate virtual direct pe fata utilizatorului.

Astfel se economiseşte mult timp, faţă de precedenta metodă, de a testa diferite farduri pe clientele din magazin, apoi a le şterge şi a o lua de la capăt. Aplicaţiile pot adapta în timp real machiajul, chiar şi dacă subiectul face grimase sau se mişcă. ModiFace are creşteri de vânzări de 31% in ultima perioada şi primeşte între 200.000 şi 500.000 de dolari pe an de la brandurile din lumea modei.

Firma are în spate inventatorul unei tehnologii care poate detecta modul în care se mişca faţa unei persoane, Parham Aarabi, care este fondatorul şi CEO-ul companiei. Creatorul injectiilor cu Botox se număra printre finanţatorii iniţiativei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×