Mai puțin de 1% din device-urile Android de pe piață rulează Oreo la începutul lui decembrie

1.188 ori
<b>Mai puțin de 1% din device-urile Android de pe piață rulează Oreo la începutul lui decembrie</b>Sunt în continuare multe smartphone-uri care încă mai așteaptă update-ul la Android Nougat și asta în situația în care vorbim despre un release lansat în vara anului trecut. În cazul lui Oreo treaba e și mai și pentru că la final

Deși este prezent pe piață de câteva luni bune, Android Oreo se regăsește în continuare pe un număr foarte mic de terminale, detaliu pe care chiar Google ni-l confirmă oficial. Din raportul realizat la început de decembrie aflăm că Oreo se află instalat pe doar 0.5% din device-urile Android de pe piață, o cifră de-a dreptul dezamăgitoare dacă ne uităm în tabăra Apple unde iOS 11 este prezent pe 60% din terminale.

Android Oreo

Rămâne să vedem dacă Project Treble va avea un efect asupra rapidității în care cele mai noi versiuni Android sunt distribuite și desigur dacă producătorii au de gând să aducă ofere suportul necesar. Deja am aflat că OnePlus ar avea în plan să nu aducă acest suport, la auzul acestor vești fiind deschisă chiar o petiție de către utilizatori.

Poate că și Android One va avea ceva efect cu telefoane precum Xiaomi Mi A1 gata pregătite pentru a primi actualizarea mult așteptată și tratamentul Oreo. Revenind puțin la raportul de mai sus, observăm cum Nougat apare în grafic instalat pe 23.3% din device-urile Android active la nivel global, în vreme ce Marshmallow este prezent pe 29.7% din dispozitive.

Lollipop se regăsește pe 26.3% din dispozitivele Android de pe piață, iar Ice Cream Sandwich pe 0.5% din terminale - exact precum Android Oreo..

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×