Mărimea contează: utilizatorii de smartphone-uri preferă ecranele mari, cota lor de piață crește

Autor:  | Publicat în:  Studii 1.364 ori
<b>Mărimea contează: utilizatorii de smartphone-uri preferă ecranele mari, cota lor de piață crește</b>E clar faptul că trendul actual este de a mări ecranele de pe smartphone-uri, deși pe la mijlocul anilor 2000 se mergea mai degrabă pe miniaturizare. Dacă la început strâmbam din nas la ideea unui phablet sau telefon cu ecran de 4.7 inch, acum nici...

E clar faptul că trendul actual este de a mări ecranele de pe smartphone-uri, deși pe la mijlocul anilor 2000 se mergea mai degrabă pe miniaturizare. Dacă la început strâmbam din nas la ideea unui phablet sau telefon cu ecran de 4.7 inch, acum nici măcar un terminal cu ecran de 6 inch și pretenții de telefon nu ne mai miră. și avem și studii care arata că publicul dorește terminale de acest gen.

Cel mai nou studiu al celor de la Kantar Worldpanel ComTech arată că publicul este atras de ecranele mari, cu 29% dintre telefoanele Android vândute în ultimele 3 luni având un ecran mai mare de 4.5 inch. Posesorii acestor giganți sunt și mai activi pe terminalele lor decât restul, folosind Internetul și vizionând filme mai des decât cei cu telefoane cu ecran mai mic. în țările monitorizate de Kantar Android are o cotă de piață de aproximativ 50%, mai precis 46.8% în Brazilia și chiar 86.8% în Spania.

Până și noul iPhone va adopta un ecran mai mare, deci întreaga piața se mută către rezoluții și diagonale crescute. Pare destul de logic să îți dorești un terminal cu ecran mai mare, atunci când jocuri ca The Dark Knight Rises au atât de multe controale virtuale încât te încurci în degete pe un terminal de 4.3 inch, iar playback-ul video pe un astfel de telefon e surclasat de cel de pe Galaxy Note. întrebarea este unde ne vom opri cu goană după ecrane mari?

Mărimea contează: utilizatorii de smartphone-uri prefera ecranele mari, cota lor de piață crește

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×